Dolar/TL 3,04’ün üzerini gördü

0
1312

Dolar/TL, küresel piyasalarda devam eden dolar talebi ile 3,04’ün üzerini gördü.

İSTANBUL

Başta Çin olmak üzere küresel ekonomik aktiviteye ilişkin endişeler ve piyasalarda artan volatilite, yatırımcıların risk iştahını azaltırken dolara olan talebin de yükselmesine neden oluyor.

Yatırımcıların güvenli liman arayışlarının etkisiyle dolar, diğer gelişmiş ülke para birimlerine karşı genel olarak yatay bir seyir izlerken, gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı yükseliş eğilimini sürdürüyor.

Bugün en yüksek 3,0417’yi gören dolar/TL, şu dakikalarda 3,0370 seviyelerinden işlem görürken avro/TL de 3,3146’ya kadar çıktıktan sonra şu dakikalarda 3,3090’dan alıcı buluyor.

Analistler, bugün Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve perakende satışlar başta olmak üzere ABD’de açıklanacak verilerin takip edileceğini belirterek dolar/TL’de 3,0450 seviyesinin direnç 3,0220 seviyesinin destek konumunda olduğunu kaydediyor.

Küresel piyasalarda, özellikle petrol fiyatlarının dünkü yükselişinin sınırlı kalması ve bugün yüzde 3’e yakın değer kaybetmesinin risk iştahını azalttığına değinen analistler, ekonomik aktiviteye ilişkin beklentileri olumlu etkileyebilecek verilerin piyasalarda dengelenmeyi sağlayabileceğini ifade ediyor.

kaynak: AA

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.