Don Kişot’un İzleri Şubat boyu Ankara’da

0
2528

“Don Kişot’un İzleri” sergisi 1 Şubat – 6 Mart tarihleri arasında Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde izleyicilerle buluşacak.

Modern Avrupa’nın ilk romanı olarak kabul edilen Don Kişot’un yazarı Miguel De Cervantes, ölümünün 400. yılında İspanya başta olmak üzere dünyanın hemen her yerinde değişik etkinliklerle anılacak. Bu anmalar kapsamında elli ayrı dilde ve ülkede iki binden fazla etkinlik yapılacak. Bu etkinliklerden biri de Don Kişot sergileri.

Don Kişot’un İzleri / The Traces of Don Quixote” sergisi; Gustave Dore’den Picasso’ya ve Dali’ye kadar yüzlerce ünlü dünya ressamının ve tanınmış Türk ressamlarının Don Kişot için çizdikleri, boyadıkları resimlerden ve yonttukları-biçimlendirdikleri heykellerden oluşuyor. Sergide resimleri yer alan Türk sanatçılardan bazıları şöyle: Paris’te yaşayan Selçuk Demirel , Utku Varlık ve Önay Akbaş, Türkiye’de yaşayan Prof. Devrim Erbil, Habip Aydoğdu, Yalçın Gökçebağ, Prof. Adnan Turani, Metin Yurdanur, Prof. Özdemir Altan, Prof. Fevzi Karakoç, Prof. Zafer Gençaydın, Cemil Eren ve rahmetli Abidin Elderoğlu.

Don Kişot’un İzleri” sergisi 1 Şubat – 6 Mart tarihleri arasında Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde izleyicilerle buluşacak.

Don Kişot resimleri Almanya’nın Goslar Modern Sanatlar Müzesi’nin Don Kişot Evi’nde yer alan dünyaca ünlü koleksiyonundan getirildi. İbrahim Karaoğlu / Bettina Ruhrberg küratörlüğünde ve Meryem Schultz / Jörg Kastner / Mustafa Güneş koordinatörlüğünde Çankaya Belediyesi’nin ev sahipliğinde Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde ilk kez sergilenecek olan yapıtların, yıl boyunca Türkiye’de İstanbul, İzmir ve Antalya’daki önemli büyük galerilerde de halka gösterilmesi planlanıyor.

Don Kişot’un İzleri” sergisi 1 Şubat – 6 Mart tarihleri arasında Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde izleyicilerle buluşacak.

http://www.sanattanyansimalar.com/don-kisot-un-izleri-subat-boyu-ankarada/1795/

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.