Eksi 18 derecede çakal avı

0
1287

Siirt Yazlıca Dağı’na çıkan komandolar, Akmeşe ve Kurt Deresi’nde teröristlerin barınma alanlarına girdi. Eksi 18 derecede ve 40 santimetre karda, örgüt inleri imha edildi

Mehmetçik, yaz kış demeden teröristlerle mücadeleyi sürdürüyor. Siirt’teki PKK’lı teröristlerin yerleşim yerlerinde barınamayacakları için, kışı Yazlıca Dağı’nda bulunan Akmeşe ve Kurt Deresi bölgesinde geçirmeleri yönünde talimat aldığını belirleyen güvenlik güçleri, hava sıcaklığının eksi 18 dereceye kadar düştüğü ve 40 santimetre karın bulunduğu bölgede operasyon başlattı. 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı ve Siirt İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı birlikler tarafından katılımıyla 03-05 Aralık tarihleri arasında yapılan ve “Şehit Piyade Uzman Çavuş Kürşat Güneş” adı verilen operasyonda, 3 büyük sığınak tespit edildi. Sığınaklara giren askerler, birkaç gün öncesine kadar buralarda kalan teröristlerin bıraktığı gıda malzemelerini imha etti. Bingöl Jandarma Komutanlığı tarafından, geçici güvenlik bölgesi ilan edilen bölgelerde PKK’ya yönelik operasyonlar sürüyor. Genç ilçesinde, PKK’ya yönelik operasyonda Servi Köyü Harami Tepesi mevkisinde tespit edilen 4 sığınakta, 3 kilogram TNT, 2 el yapımı patlayıcı düzeneği, 200 metre kablo, 4 piknik tüpü, bir akü, 5 kilogram amonyum nitrat ve çok sayıda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

DAĞ DEPOSU BULUNDU

Hatay’da jandarma ekipleri, Amanos Dağları’ndaki operasyonlarda, Belen ilçesine bağlı Çerçikaya Mahallesi kırsalında PKK’ya ait bir depo buldu. Depoda ele geçirilen plastik bidonlara gizlenmiş 611 kilogram gıda malzemesi, 3 kilogram temizlik malzemesi, 20 metrekare sera naylonu, 2 kilogram tütün ve 10 pil imha edildi. Bölgede yürütülen operasyonlarda dünkü bilanço ise şöyle oldu:
Şırnak Uludere’de karayolunda yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında, Geçitboyu köyü mevkisinde, yol kenarında toprak yığını altına tuzaklanmış mutfak tüpünden bozma 2 patlayıcı imha edildi.
Hakkâri’de, örgüt adına gösterileri yönlendirmek üzere sözde üst düzey yönetici olarak görevlendirilen, Ş.Ö. ile zanlıya yardım eden 4 kişi gözaltına alındı.
PKK’lı teröristler, önceki akşam Diyarbakır Asker Hastanesi’ne taciz ateşi açtı. Saldırıda, hastanenin yemek ve toplantı salonu ile nöbetçi kulübesinin camları kırıldı, bazı duvarlara kurşun isabet etti.
Şırnak Cizre’de, Koruma Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ayhan Kaya (27) Cizre Devlet Hastanesi yolunda PKK’lı teröristlerce kaçırıldı. Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur’un koruması olan Kaya’nın kurtarılması için ilçede operasyon başlatıldı.

KAYNAK: SABAH

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.