FETÖ para dağıtıyor.

0
1619

Gülen Örgütü, ABD’de başkanlık seçimi öncesi Türkiye aleyhtarı lobinin geleceğini garantiye almak için muhtemel adaylara para yağdırıyor

Amerikan siyasetine her seçimde kendi menfaatleri ve Türkiye aleyhtarı kampanyalarını korumak için milyonlarca dolar akıtan Gülen örgütü yine kirli lobi faaliyetleri için kolları sıvadı. FETÖ’nün ABD’deki en etkili imamı olduğu ortaya çıkan Gülencilere ait New York merkezli Türk Kültür Merkezi’nin (TCC) eski başkanı Recep Özkan’ın, Demokrat Parti’den 2016’da başkan adayı olması beklenen Hillary Clinton’ın aile vakfına bugüne kadar 1 milyon ila 2 milyon dolar arasında bağış yaptığı öğrenildi. Vakfın bağışçılar bölümünde yer alan bilgiye göre, Özkan, sadece 2015’in üçüncü çeyreğinde 500 bin dolar ile 1 milyon dolar arasındaki bir meblağı vakfa bağışladı.

SİYASETÇİLERİ MAAŞA BAĞLAMIŞ

RESMİ KAYITLARA GÖRE 30 BİN DOLAR!
Özkan, eski dışişleri bakanı Hillary Clinton’ın politik kampanyası Ready PAC’in de ulusal finans eş başkanlığını yürüttü. Federal Seçim Komisyonu’nun resmi verilerine göre ise, Özkan, Ready PAC aracılığıyla Clinton kampanyası için 2014’te 25 bin dolar ve 2015’te de sadece 30 bin dolar bağışladığı görülüyor. ABD Başkanı Barack Obama için 2012’de en fazla bağış toplayan isimler arasında bulunan Gülenci işadamı Burak Yeneroğlu da Clinton’ın Ready PAC’ine 12 bin 500 dolar yardımda bulundu. SABAH’ın araştırması, 2014 ve 2015 yılları arasında Gülen grubuna yakınlığıyla bilinen ve aralarında Fazlı Çelik, Zafer Akın ve Abdülkadir Veziroğlu gibi isimlerin bulunduğu bağışçıların Clinton’a toplamda 73 bin 600 dolar verdiğini gösteriyor. Özkan’ın Clinton kampanyasına yaptığı bağışlarla rakam 100 bin doları geçiyor.

KAYNAK:SABAH

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.