FETÖ’ye 2. dalga

0
1451

Casusluk kumpas soruşturmasında 2’nci dalga operasyonda emniyet müdürlerinin de aralarında olduğu 18 şüpheli gözaltına alındı. TÜBİTAK görevlilerinin de bulunduğu 6 kişi de aranıyor

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında rütbeli emniyet personeli ve TÜBİTAK çalışanlarının da bulunduğu 25 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Savcılık soruşturma kapsamında karar sonrası 16 ilde düzenlenen operasyonlarda 18 emniyet ve TÜBİTAK görevlisi gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato’nun talimatı ile harekete geçen polis, İzmir’in yanı sıra Niğde, Kilis, Şanlıurfa, Ağrı, Kırklareli, Bingöl, Van, Muğla, Mardin ve Eskişehir’in de aralarında bulunduğu 14 ilde düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda, dönemin Siber Suçlar Şube Müdürü olan 4’üncü sınıf emniyet müdürü Hakan Arık, o dönemde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli 4. sınıf emniyet müdürü Mehmet Emin Çakıcı, Başkomiser Aykan Arıkanoğlu, polis memurları Suat Güreycan, Uğur Tos, Abdi Dural, Özcan Karanfil, Ahmet Yıldırım, Seydi Ali Duru, Ziyattin Kurt, Fatih Yıldız, Hanifi Aydın, Ali Bekar, Yasin Çakmak, Ali Aksu, Özgür Yıldız, Seyit Ahmet Sarı ve ismi öğrenilemeyen bir kişi daha olmak üzere 18 şüpheliyi gözaltına aldı.

TÜBİTAK’ÇILAR KAÇTI
Gözaltı kararı çıkarılan 24 şüpheliden TÜBİTAK görevlisi Burak Akoğuz’un Birleşik Arap Emirlikleri’ne, yine TÜBİTAK görevlisi Süheyl Mustafa Keskin ve Yalçın Çakmak’ın Hollanda’ya kaçan firari savcı Fikret Seçen’le birlikte aynı gün Rusya’ya kaçtıkları belirlendi. Operasyon kapsamında, aynı zamanda geçen Mayıs’ta Konya’da düzenlenen ‘paralel yapı’ operasyonunun firari sanığı olan ve Antalya’da görev yaparken geçen Nisan’da görevden alınan emniyet müdürü H.Ç’de aranıyor.

KUMPAS, 3 BİN 500 KİŞİYİ MAĞDUR ETTİ

FETÖ üyelerinin Askeri Casusluk operasyonuyla 3 bin 500 kişi sanık yaparak mağdur ettikleri bildirildi.
Aramalarda bulunan hard disklerde işletim sistemi olmadığı için yeni yüklenen bilgilerin geçmişe aitmiş gibi gösterildiği, ortaya çıktı.
Aramalarda bulunan hard disklerden ve hard disklerin kullanıldığı bilgisayarlardan imaj (bilgilerin orijinal kaydı) alınmadığı, bu nedenle bulunan delillerin kanuna aykırı olduğu belirtildi.
İmaj alınmayan hard disklere, bilgisayarın tarihi değiştirilerek istenildiği gibi yeni bilgilerin geçmişe aitmiş gibi yüklenilebildiği öğrenildi.
Aramalarda bulunan hard disklerden hangi isimler çıktıysa hiçbir somut delil olmadan o kişilerin adreslerinde arama belirtildi.
Gözaltına alınan polislerin ilk ifadelerinde olayları hatırlamadıkları şeklinde konuştukları öğrenildi.

SAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI: AMAÇLARI TASFİYE

Operasyonla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da açıklama yaptı. Açıklamada FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün yönlendirmesi ve talimatları doğrultusunda, “İzmir Askeri Casusluk Davası” olarak bilinen davaya ilişkin soruşturma sürecinde, taraflı ve kasıtlı usulsüzlükler yaptıkları, şüphelilerin kamuoyunda itibarsızlaştırılarak devlet bürokrasisinden ve TSK’dan tasfiyesini amaçladıkları yönündeki iddialar üzerine operasyon başlatıldığı belirtildi.

İLK DALGA’DA 17 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Operasyonun ilk dalgası 3 Kasım’da başlamıştı. İlk dalgada 57 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, 49 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden de 17’si tutuklanmış, 15’i adli kontrol şartıyla olmak üzere 19’u serbest bırakılmıştı. Firari durumdaki örgüt lideri Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında yakalama kararı verilmişti.

KAYNAK :SABAH

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.