FETÖ’ye rest çekti bedeli kumpas oldu

0
1158

FETÖ’nün ABD’deki okulunda çalışırken örgütle ters düşen ve FBI’ın başlattığı soruşturmaya ilişkin belgeleri veren Mustafa Emanet’in başı dertten kurtulmardı. Emanet, İstanbul’a geldiğinde Paralel polisce uyuşturucu kaçakçısı olmakla suçlandı

ABD’de 2006’da “özel yetenekli çalışan” vizesiyle Fetullah Gülen örgütünün, merkezi Şikogo’da olan ve FBI soruşturması altındaki eğitim kurumu Concept Schools’un Clevlan’daki okulunda bilgisayar ağı uzmanı olarak işe alınan Mustafa Emanet’in (39) arası örgütle hızla bozuldu. Himmet olarak maaşının yüzde 40’ına el koyulmasına ses çıkarmayan Emanet’in öğretmen Mary Addi ile evlenmesi ortalığı karıştırdı. Addi’nin Gülen okulları aleyhine kadınlara ve Amerikalılar’a karşı “ayrımcılık uygulandığı” gerekçesiyle davası açmasının ardından, okuldaki Türk öğretmenler Emanet’e boşanması için baskı yaptı. Emanet bu baskıların ardından yaşadıklarını SABAH’a anlattı:

ABD’DE KAPATILIRSA BİTERİZ
Örgütün gizli bir tüzük aracılığıyla Türkiye’den getirdiği öğretmenlerin maaşlarına nasıl el koyduğunu, okul kaynaklarının Gülen’e ait şirketlere nasıl aktarıldığına dair belgeleri biriktirdim. Belgelerin diğer Amerikalı öğretmenlerin dava dosyalarına konu olduğunu anlayan örgüt üyeleri “Eğer bu okullar kapanırsa, bize ait dünyadaki diğer okullar da kapatılır” diyerek bana “Belgeler sahtedir” yazılı belge imzalatmak istedi.

FBI YAVAŞ HAREKET ETTİ

Türkiye’nin tuttuğu avukat Robert Amstardam’ın öğretmenlerin köle gibi çalıştırıldığına dair sözleri gerçek. Bunlar insan ticareti yapıyorlar. Çünkü getirdikleri kişiler buradan istifa edip ayrılamıyor. Çünkü hepsi işsiz kalabilir. Bunların tüm kirli işlerini içeren belgeleri toplayarak 2009’da FBI’ya verdim. Bilgisayar ağından ben sorumlu olduğum için tüm belgelere erişimim vardı. FBI 2011’de soruşturma başlattı. Geçen yıl haziran ayında da Concept Schools’a ait 19 okul ve merkeze baskın gerçekleştirildi. FBI çok yavaş hareket etti. 2011’e kadar bana inanmadılar.

‘UYUŞTURUCU KUMPASI’
“2009’da vize yenilemek için İstanbul’a döndüm. Vize görüşmesinden bir gün önce evime baskın yapan polis beni “uluslararası uyuşturucu kaçakçısı” olarak suçladı. Biri polise Başakşehir’deki bir çöp konteynırında uyuşturucu olduğu ihbarında bulunuyor. Polis ise konteynırda bir poşet içerisinde 2’şer gramdan 42 küçük paket halinde 84 gram eroin buluyor. Bir telefon ve sahte kimlik de var. Sahte kimlikte benim fotoğrafım kullanılmış. Davaya iki kişi daha eklemeye çalışıldı. Telefonda ise sabıkalı bir uyuşturucu satıcısıyla gerçekleştirilen iş mesajları bulunmuş! Allah’tan bu kişi beni tanımadığını söyledi. Mesajların sahte olduğu ortaya çıktı. Dava 1 yıl sürdü. Beraat ettim. Amaçları ABD’ye dönüşümü engellemekti.”

‘BİRİLERİ KORUYOR’
“Örgütün ABD’deki gücü oldukça büyük. Okula ABD Eğitim Bakanlığı tarafından teknolojik malzeme alınması için verilen 5 milyon dolarlık hibeleri kendi şirketine aktardığı iddia edilen Hüseyin Ülker FBI baskınından 4 gün önce şehri ve ülkeyi terk etti. Bir Türk FBI soruşturmasından nasıl önceden haberdar olup ülkeyi terk edebilir?” (SABAH)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.