FSB, eğittiği terörist grupları DAEŞ saflarına göndermiş…

0
1188

Rus gizli servisi FSB’nin, Çeçenistan ve Dağıstan’da özel olarak eğittiği terörist grupları Suriye ve Irak’taki DAEŞ saflarına gönderdiği ortaya çıktı.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in DAEŞ’le mücadele konusunda ikiyüzlü bir tutum sergilediği ortaya çıktı. PUTİN’in çirkin taktiğini Rus gazeteci Yelena Milaşina açıkladı. Milaşina, Novaya gazetesindeki yazısında, Rusya’nın Dağıstan ve Çeçenistan’dan onlarca genci DAEŞ’e katılmak üzere Suriye’ye gönderdiğini belirtti.

HER TÜRLÜ DESTEK VERİLİYOR

Bu durumun Putin’in işine geldiğini vurgulayan Milaşina, “FSB, azılı ve tanınmış terör grup önderlerini takibe alıyor, sorguluyor, sonra soruşturma açıyor. Köşeye sıkışan teröristlere işbirliği teklif ediyor ve DAEŞ’in saflarına yolluyor” diye yazdı.

Bu kişilere pasaport temin etme dahil her türlü desteğin verildiğini belirten Milaşina, yazısını şöyle sürdürdü: “Bu sözde savaşçılar uçakla İstanbul’a gidiyor, FSB’nin yardımıyla Irak’a gidiyor, oradan da Suriye’ye geçip DAEŞ’e katılıyorlar. Rusya bu yöntemle terör oluşturacak olan kişileri Suriye’ye ihraç ediyor. Rusya onlara para ve silah desteği veriyor. İşine gelmeyen bazı kişileri o savaş ortamında yok ediyor. Neticede Rusya ve Dağıstan’da terör eylemi azalmış durumda.

ÇİRKİN TEZGAHI ONAYLADILAR

Human Rights Watch adlı kuruluşun Rusya Müdürü Tanya Lokşina, The Daily Beast’e verdiği demeçte, yazılanları destekledi. Lokşina, “FSB terörle ilgili kişileri korkutuyor, hayatlarını çekilmez hale getiriyor, sonra da Suriye gibi savaş bölgelerine ihraç ediyor. Böylece Rusya’da ki benzer terör problemleri Doğuya ihraç edilmiş oluyor” dedi.

NE YAPALIM BU TÜRKLERİN SEÇİMİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, düşürülen uçakla ilgili özür dileyip dilememenin Türkiye’nin seçimi olduğunu söyledi.

Türkiye ile son 10 yılda elde edilen yüksek ilişkilerin bozulmasının üzücü olduğunu vurgulayan Putin, Rus uçağının düşürülmesinin dost olarak görülen ülke tarafından yapılan bir ihanet olduğunu söyledi.

TANIMAMAK İMKANSIZ

Rus uçağını tanımamanın imkânı olmadığını belirten Putin, “Uçaklarımızın tanıtma işareti var ve bunlar oldukça net bir şekilde görülebiliyor. Bunun yerine, özür dilenmeyen muğlak açıklamalar ve izahatlar duyuyoruz” dedi.
Bölgede hava saldırılarının şiddetlendiğine işaret eden Putin, o bölgede Türkmenler’in değil, Rusya’dan giderek terör örgütlerine katılan savaşçıların olduğunu iddia etti.(Bugün)

http://www.sabah.com.tr/dunya/2015/11/28/putinin-cirkin-oyunu-ortaya-cikti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.