Galatasaray Lazio’yu geçemedi

0
1322

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Galatasaray evinde İtalya’nın Lazio ekibiyle karşılaştı. Maçta Sabri Sarıoğlu’nun golüyle 1-0 öne geçen sarı kırmızılılar Savic’in golüne engel olamayında karşılaşma 1-1’lik eşitlikle sona erdi. Zorlu maçın rövanşı 25 Şubat günü Roma’da oynanacak.

UEFA Avrupa Ligi‘deki temsilcilerimizden Galatasaray, son 32 turu ilk maçında Lazio‘yu konuk etti.

Türk Telekom Arena
‘nın ev sahipliği yaptığı karşılaşmada Sarı-Kırmızılı takım, İtalyan rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Dakika 12’de Sabri ile öne geçen Aslan, 21’de Savic’e engel olamadı ve tur şansını Çizme’ye bıraktı.

Cim Bom, 25 Şubat tarihinde çıkacağı Romadeplasmanında son 16 biletini cebine koymak için mücadele verecek.

Sabri 7 yıl sonra!

Maçın 12. dakikasında Cim Bom, deneyimli ismi Sabri Sarıoğlu‘nun golüyle öne geçti. Selçuk İnan’ın savunma arkasına attığı topla Ryan Donk buluştu. Hollandalı futbolcu, meşin yuvarlağı görüp Sabri’yi gördü. Denizli’nin sağ kanatta görevlendirdiği tecrübeli oyuncu ise hata yapmadı: 1-0.

Avrupa kupalarında son olarak 30 Temmuz 2009 tarihinde İsrail ekibi Maccabi Netanya‘nın ağlarını havalandıran Sabri Sarıoğlu, yedi yıl sonra gol atarak hasretine son verdi.

UEFA Avrupa Ligi‘deki temsilcilerimizden Galatasaray, son 32 turu ilk maçında Lazio‘yu konuk etti.

Türk Telekom Arena
‘nın ev sahipliği yaptığı karşılaşmada Sarı-Kırmızılı takım, İtalyan rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Dakika 12’de Sabri ile öne geçen Aslan, 21’de Savic’e engel olamadı ve tur şansını Çizme’ye bıraktı.Cim Bom, 25 Şubat tarihinde çıkacağı Romadeplasmanında son 16 biletini cebine koymak için mücadele verecek.

Sabri 7 yıl sonra!
Maçın 12. dakikasında Cim Bom, deneyimli ismi Sabri Sarıoğlu‘nun golüyle öne geçti. Selçuk İnan’ın savunma arkasına attığı topla Ryan Donk buluştu. Hollandalı futbolcu, meşin yuvarlağı görüp Sabri’yi gördü. Denizli’nin sağ kanatta görevlendirdiği tecrübeli oyuncu ise hata yapmadı: 1-0.

Avrupa kupalarında son olarak 30 Temmuz 2009 tarihinde İsrail ekibi Maccabi Netanya‘nın ağlarını havalandıran Sabri Sarıoğlu, yedi yıl sonra gol atarak hasretine son verdi.

Lazio penaltı bekledi

Müsabakanın 19. dakikasında Lazio net bir pozisyon yakaladı. Aslan’ın kalecisi Fernando Muslera ile karşı karşıya kalan Alessandro Matri‘nin topa vurmasına Jason Denayer izin vermedi. Belçikalı defans oyuncusunun müdahalesi sonrası İtalyanlar penaltı bekledi.

İtalyanlar skoru eşitledi

Karşılaşmanın 20. dakikasında Ryan Donk‘un, Stefan Radu‘ya müdahalesi sonrası hakem Oliver faul kararı verdi ve Sarı-Kırmızılı oyuncuya sarı kart gösterdi. Sol taraftaki serbest vuruşta topun başına geçen Lucas Biglia‘nın ortasında arka direkte meşin yuvarlağa kafa vuran Sergej Milinkovic Savic skoru eşitledi: 1-1.

Muslera izin vermedi

Mücadelenin 33. dakikasında sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Biglia ceza sahasına ortasını yaptı. Penaltı noktasının ön tarafına iyi hareketlenen Mauricio Nascimento kafa vuruşunu yaptı, Aslan’ın file bekçisi Muslera topun ağlara gitmesine izin vermedi.

Dakika 34’te ise Galatasaray defansının uzaklaştıramadığı topa ceza sahası yayının sol tarafında sahip olan Marco Parolo yerden sert vurdu ama Cim Bom’un Uruguaylı eldiveni bir kez daha topu kornere çeldi.

Podolski yerde…

Maçın 41. dakikasında ileri çıkan sağ bek Denayer, ceza sahasına ortasını açtı. Meşin yuvarlağın indiği bölümde Lazio’nun defans oyuncusu Abdoulay KonkoLukas Podolski‘ye arkadan müdahale etti. Sarı-Kırmızılı futbolcular, hakeme penaltı itirazında bulundu. İlk devre 1-1’lik eşitlikle noktalandı.

Konko vurdu, aut!

Mücadelenin 54. dakikasında Galatasaray savunmasından dönen topla ceza sahası dışında buluşan Konko gelişine vurdu, fakat meşin yuvarlak üstten auta çıktı. Maçta ilk oyuncu değişikliği 58. dakikada Lazio tarafından yapıldı. Çıkan isim Felipe Anderson olurken, Antonio Candreva oyuna alındı.

Müsabakanın 3’te 2’lik bölümü geride kaldı. İkinci devrede takımlar kontrollü bir oyun sergilerken, topa hakim olan taraf Lazio olarak gözüktü.

Sneijder vurdu…

Dakika 66’da Donk’un yerde kalması sonrası Galatasaray kaleyi karşıdan gören bir yerde serbest vuruş kazandı. Frikikte topun başına geçen Wesley Sneijder sert vurdu ama baraja takıldı.

Lazio gole yaklaştı

Mücadelenin 68. dakikasında sol taraftan ceza alanına giren Matri, topu paralel şekilde pas attı ama hiçbir takım arkadaşı yetişemedi.

Klose – Podolski karşı karşıya…

Lazio’da teknik direktör Stefano Pioli, 69’da Matri’nin yerine Miroslav Klose‘ye sahaya sürdü. Böylece Alman golcü, yıllardır milli takımda birlikte oynadığı Podolski ile rakip olarak karşı karşıya geldi.

Carole çıktı, Olcan oyunda

Aslan’ın teknik patronu Mustafa Denizli ilk hamlesini 71. dakikada yaptı. Deneyimli hoca, Lionel Carole‘u oyundan alırken, Olcan Adın‘ı sahaya sürdü.

Donk uzaktan denedi

Sarı-Kırmızılılar, 74. dakikada önemli bir gol şansından faydalanamadı. Sneijder’in pasıyla topla buluşan Donk, uzak mesafeden şansını denedi. Lazio’nun file bekçisi Federico Marchetti topu iki hamlede kontrol etti.

Savic bu kez kaçırdı

Dakika 77’de sol kanattan açılan ortada arkada direkte iyi yükselen ilk golün sahibi Savic, kafa vuruşunu yaptı ama kaleyi tutturamadı.

Umut Bulut hamlesi

Sarı-Kırmızılı taraftarların son dönemde en fazla eleştirdiği isimlerin başında gelen Umut Bulut 78. dakikada oyuna girdi. Yedek kulübesine alınan isim ise Aslan’ın golünü atan Sabri oldu.

Candreva atamadı

Maçın 84. dakikasında sağ kanatta meşin yuvarlakla buluşan Candreva topla birlikte ceza sahasına girdi ve sol ayağıyla çok sert vurdu. Ancak kaleci Muslera bu pozisyonda topa sahip olmayı başardı.

Umut fırsat tepti

Karşılaşmanın 89. dakikasında Cim Bom, Umut ile üstünlüğü eline geçirme fırsatını tepti. Sağ kanattan açılan ortaya iyi yükselen Sarı-Kırmızılı forvetin kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

Sneijder çıktı, tribünler isyan etti

Dakika 89’da Cim Bom’un hocası Denizli, Sneijder – Yasin Öztekin değişikliğine gitti. Ancak bu hamle Sarı-Kırmızılı taraftarların tepkisine neden oldu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca takımlar sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.