Galatasaray – Sivasspor: 3 – 1

0
1181

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında Galatasaray ile Medicana Sivasspor, Türk Telekom Arena’da karşı karşıya geldi. Karşılaşma Galatasaray’ın 3-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında Galatasaray, evinde Medicana Sivasspor ile karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena’da oynanan mücadeleyi sarı-kırmızılılar 3-1’lik skorla kazandı.

Galatasaray’a galibiyeti getiren goller, 14. dakikada penaltıdan Selçuk İnan, 24. dakikada Sinan Gümüş ve 87. dakikada penaltıdan Burak Yılmaz ile geldi. Sivasspor’un tek sayısını 69. dakikada David Texeira kaydetti. Öte yandan karşılaşmada kaçırdığı gollerden sonra Burak Yılmaz ile Galatasaray arasında bir gerginlik yaşandı. Mücadelede sarı kart gören Aurelien Chedjou da cezalı duruma düştü.

Bu skorun ardından Galatasaray 2. yarıya galibiyetle başladı ve 33 puanla 3. sıradaki yerini korudu. Sivasspor ise 14 puanla 15. basamakta kaldı.

Süper Lig’in 19. haftasında Galatasaray deplasmanda Osmanlıspor ile karşılaşacakken, Sivasspor ise evinde Eskişehirspor’u konuk edecek.

MUSTAFA DENİZLİ’DEN 6 DEĞİŞİKLİK

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında sahasında Medicana Sivasspor’u konuk eden Galatasaray’da teknik direktör Mustafa Denizli, son oynadıkları lig maçının ilk 11’inde 6 değişiklik yaptı.

Deneyimli teknik adam, sakatlığı bulunan Lukas Podolski ile sarı kart cezalısı Semih Kaya’nın yanı sıra 17. haftadaki Kayserispor maçında görev alan Yasin Öztekin, Tarık Çamdal, Jose Rodriguez ve Umut Bulut’u ilk 11’de sahaya sürmedi. Sivas ekibi karşısında bu futbolcuların yerine Sabri Sarıoğlu, Denayer, Sinan Gümüş, Donk, Sneijder ve Burak Yılmaz forma giydi.

Denizli, Medicana Sivasspor karşılaşmasına kalede Fernando Muslera, savunmada Sabri Sarıoğlu, Aurelien Chedjou, Jason Denayer, Hakan Balta, orta sahada Ryan Donk, Selçuk İnan, Sinan Gümüş, Olcan Adın ve Wesley Sneijder, ileride de Burak Yılmaz’ı görevlendirdi.

Sarı-kırmızılı ekipte yedek kulübesinde ise kaleci Cenk Gönen’in yanı sıra Yasin Öztekin, Bilal Kısa, Umut Bulut, Lionel Carole, Koray Günter ve Tarık Çamdal yer aldı.

DONK G.SARAY İLE İLK LİG MAÇINDA

Galatasaray’ın devre arasında Kasımpaşa’dan kadrosuna kattığı Ryan Donk, sarı-kırmızılı formayla ilk kez bir lig maçına çıktı.

Hollandalı futbolcu, Galatasaray’ın Ziraat Türkiye Kupası’nda PTT 1. Lig takımı Karşıyaka ile yaptığı iki maçta oynamıştı.

LINNES KADRODA YOK

Norveç’in Molde Kulübünden transfer edilen sağ bek Martin Linnes, kadroya alınmadı.

Teknik direktör Denizli, lisansı dün çıkarılan 24 yaşındaki sağ beki, Medicana Sivasspor karşılaşmasının 18 kişilik maç kadrosuna dahil etmedi.

BURAK VE SNEIJDER GERİ DÖNDÜ

Sakatlıkları geçen Burak Yılmaz ve Wesley Sneijder, takımdaki yerlerini aldı.

Sakatlığı nedeniyle ilk yarının son iki haftasındaki Akhisar Belediyespor ve Kayserispor maçlarında forma giyemeyen Burak Yılmaz ile Kayserispor müsabakasında oynayamayan Sneijder, Medicana Sivasspor karşılaşmasında formalarına kavuştu.

SİVASSPOR’DA YENİLER SAHADA

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, üç yeni transferi ilk 11’de sahaya sürdü.

Buruk, devre arasında kadroya dahil edilen Hasan Kabze, Joan Oumari ve Etzaz Muzafar Hussain’i Galatasaray karşısında görevlendirdi.

Genç teknik adam, Cesar Texeira Torres’i ise yedek kulübesinde oturttu.

G.SARAY PENALTI İLE ÖNE GEÇTİ

Mücadeleye Galatasaray daha etkili başlarken, özellikle Sivasspor’un orta sahasını rahat geçen sarı-kırmızılılar rakip yarı alanda daha etkili bir görüntü çizdi. Gol için saldırn ev sahibi ekip, aradığı golü de penaltıdan buldu. 13. dakikada sol çaprazda topla buluşan Sinan Gümüş, ceza sahası içerisine girer girmez İbrahim Öztürk’ün yaptığı sert müdahale ile yerde kaldı. Bu pozisyonda karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır, Galatasaray lehine penaltı kararı verdi ve topun başına gelen Selçuk İnan da, kaleci ile topu ayrı köşelere gönderdi ve sarı-kırmızılıları öne geçirdi.

SİNAN GÜMÜŞ İLE 2. GOL GELDİ!

İlk golün ardından da genç oyuncusu Sinan Gümüş’ün hücum bölgesindeki etkinliği ile baskısını sürdüren Galatasaray, 24. dakikada farkı 2’ye çıkardı.

Sabri Sarıoğlu’nun orta sahadan gönderdiği uzun pasla sağ kanatta topla buluşan Sinan Gümüş, ceza sahası içerisine girdikten sonra altı pas çizgisi üzerinden yerden düzgün bir vuruşla topu kaleci Ernestas Setkus’un solundan ağlarla buluşturdu.

SİVASSPOR BERABERLİK İÇİN YÜKLENDİ

Galatasaray, farkı 2’ye çıkardıktan sonra biraz daha kontrollü oynamaya başladı. 2-0’dan sonra Sivasspor’un gol arayışları devam etse de sarı-kırmızılı takım buna izin vermedi. 35. dakika geride kalırken, Sivasspor daha fazla top sahip olan taraf olmayı da başardı. 35. dakika itibariyle top sahip olma oranlarında Sivasspor’un %54’e %46’lık üstünlüğü vardı.

Mücadelenin 43. dakikasında Sivasspor’da Ziya kaleye uzak mesafeden bir şut çıkardı ancak Muslera topu başarılı bir şekilde kornere çelmeyi başardı. İlk yarının kalan kısmında başka gol olmadı ve ilk 45 dakikayı Galatasaray, Medicana Sivasspor önünde 2-0 kazanmayı başardı.

BURAK YILMAZ İLE TARAFTARLAR ARASINDA GERGİNLİK

Galatasaray, ikinci yarıya da iyi başladı. Sarı-kırmızılı takım daha fazla topla oynayan taraf olurken, ikinci yarının ilk 10 dakikası oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı.

Mücadelenin 60. dakikasında orta sahada topla buluşan Burak Yılmaz, rahat pozisyonda Sneijder’e pasını atmak istedi ancak başarılı olamadı. Bu dakikada tribünlerden Burak Yılmaz’a tepki sesleri yükseldi.

63. dakikada Burak Yılmaz, bu kez kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak topu kaleciye nişanladı. Kaçan golün ardından sarı-kırmızılı tribünlerden Burak’a tepki daha da artmaya başladı. Golcü oyuncu da bu tepkilere kafasını sallayıp, alkışla cevap verdi.

SİVASSPOR GOLÜ BULDU

Arena’daki gergin atmosferin ardından Sivasspor, 69. dakikada yeni transferi ile farkı 1’e indirdi.

69. dakikada sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Burhan Eşer, İbrahim Akın ile paslaşarak kullandı. İbrahim Akın’ın bekletmeden yaptığı orta ile ön direkte buluşan David Texeira’nın kafa vuruşu kaleci Fernando Muslera’nın sağından ağlarla buluştu. Sivasspor bu golle tekrar morallendi.

BİR PENALTI DAHA VE BURAK YILMAZ…

Sivasspor, farkı 1’e indirmesinin ardından ataklarını sıklaştırsa da, tehlikeli pozisyon bulmakta zorlandı. Galatasaray ise topun kontrolünü elinde tutarken, penaltıdan bir gol daha buldu ve 3-1’i yakaladı.

87. dakikada Sabri Sarıoğlu’nun pası ile ceza sahası içerisinde buluşan Wesley Sneijder, Djakaridja Kone’nin arkadan kayarak yaptığı sert müdahale ile yerde kaldı. Bu pozisyonda hakem Cüneyt Çakır karşılaşmada bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. Tribünlerle bir gerginlik yaşayan Burak Yılmaz, penaltıyı gole çevirdi ve tribünlere koşarak Galatasaray armasını gösterdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele Galatasaray’ın 3-1’lik üstünlüğü ile noktalandı.

KAYNAK: AKSAM

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.