Hocalı Ermeni Generallerin anlatımında

0
17420

12782452_10208818238244050_916853675_n

Ali Rzaoğlu: Kanada’da ikamet eden Vasili Stardiyan 170 çocuğun böbrek ve prostatını ameliyat ettirmiş ve Ermenistan uğruna  Avrupa’da, Amerika’da satmıştır.

‘’Çok tuhaf milletiz. 8 Yıldır David Herdiyan ve Zori Balayan’ın kitaplarını tartışıyoruz. Ele düşünüyoruz ki, yalnız onlar bu vahşilikleri itiraf etmişler. Araştırılsa o kadar çok sayıda bu vahşeti itiraf edecek kişiler var ki. Örneğin, Kanada’da ikamet eden Vasili Stardiyan diyor ki, o Hocalı’dan ve Karadağ’dan rehin götürülmüş 170 çocuğun böbrek ve prostatını ameliyat ettirmiş ve Ermenistan uğruna Avrupa’da, Amerika’da satmış. Lakin o günden o çocuklar her gece rüyasına giriyorlar. Yaşayan bir ölü  olduğunu saklamayan Vasili Stardiyan medyaya çıkmaya bile hazırdır. Muhteşem belgeselle geliyorum beyler…” .”Hocalı Ermeni Generallerin Anlatımında” belgeselinde Hocalı’da Soykırım yapmış ve sonradan pişman olmuş 34 Asala Generalı.

Hatırlıyorum. Ali Rzaoğlu ile 2012 de tanıştık. Sanal konuşmamızda hep Fransa arşivlerinde apardığı araştırmalardan konuştu. Sonra izini kaybettim. Şimdi budur, yine karşılaştık. Bu defa hücuma geçiyorum. Ve… dilinin bağını çözüyorum. Bu da röportaj:

Nasıl oldu bu yola çıktınız?

Ben her zaman ilgi ve merak içinde olmuşumdur. Babamlar da savaşa girip Gedebey ilçesinde. Üniversite yıllarından kafama koymuştum ki, Askeri araştırmalar yapmalıyım. Sureyya isminde Ermenice’yi iyi konuşan yaşlı hanımla tanışlık ve konferansların birinde bana anlattığı farklı şeyler düşüncelerimi hayata geçirmeme neden oldu. El-Cezire’li bir arkadaşımın yaptığı röportajda Fransız Lego’nun yaşlı askerleri itirafta bulunmuşlardı. Bu muhteşemdi. Neden Hocalı için olmasın dedim. Ama bu çok zordu. Camiada tanınmayan biri ile muhatap bile olmuyorlardı. Röportaj için çaldığım kapıların küçümseyen bakışları beni farklı şekilde çalışmağa yönlendirdi. İlk olarak 366. alayın o gece soykırımda iştirak eden asker ve komutan sayısını araştırdım. Valeri Ciciyan isimli ermeni komutan 36 bin dolar karışlığında Rusları satın almıştı. Gerisini de zaten etnik temizleme sonrasına anlaşmışlardı. Bunu yaparak zaten ipleri çözdüm ve ardı arkası gelmeye başladı.

Fransa’da kimlerle görüştünüz?. Neler öğrene bildiniz?

Fransa’da Ermeni diasporası güçlüdür. İlk önce mantıkla yaklaştım. Fransa’da Türk diplomatlarına karşı hep suikast girişimlerinde bulunan Ermeni Asala terör örgütü üyeleri Ermeni ordusu adıyla savaşa katılıyordu. Ama o yıllarda bu kişilerin Fransa’da hapishanede olması gerekiyordu. 400-ün üzerinde Asala, Gegaron, Apostofol gibi Ermeni terör örgütü mensupları bilinçli olarak hapishanelerden azat edildi ve onlara Fransa topraklarını terk etmesi söylenildi. Fransa normalde bunu asla yapmaz. Çünkü orada güçlü ermeni lobisi var. Ve sonra bir bakıyoruz ki, onlar Ermeni ordusu ismi ile Karabağ’da savaşıyor. Şu anda Fransa’da yaşayan 20’yi aşkın savaş suçlusu Ermeni örgütü Fransa’da ikamet ediyor. Onlardan röportaj almak istedik fakat bizimle görüşmekten kaçındılar. Fransız arşivlerinde Karabağ olaylarında Fransa vatandaşı Ermenilerin yaptıklarını kanıtlayan çok materyaller var ama, tüm Türklere bu arşivler kapalı. Kilisenin diasporaya yazdığı mektuplar, o mektuplarda Karabağ’da akıtılan her damla kan için Ermeni askerlerine edilen dualar var. Ve Karabağ’ı tamamen temizleyin diye bir ibare de var. Yani çocuk, kadın her kimse, yok edin deniyor. Bunlar orada tek tek vardır. Sayın profesör Yusuf Halaçoğlu da bunu bir çok kez anlatmıştır.

 Belgeselde anlattıklarınızdan neler var?

Belgesel hala bitmedi. Karabağ savaşına katılmış ve Hocalı Soykırımı’nda yaptıklarından dolayı pişman olan ve olmayan 34 ermeni general ve subayını konuşturdum. Fakat bazı sorunlardan dolayı işimiz aksamaktadır. Artık Hocalı Soykırımı’nın önümüzdeki 25. yılında gerçekleri gözler önüne serecek, bilinmeyenleri gün yüzüne çıkaracağız. Beni en çok etkileyen İsabekov soyadlı bir Kazak Türk’ünün Ermenilerle bir olup Hocalı Soykırımında iştirak etmesidir. Kendisi ile konuşma fırsatım oldu. Adamın ailesi, anne ve babası bu savaştan dolayı ondan imtina etmişler. Kazakistan’da şu an yapayalnız yaşıyor. Ve ‘beni Azerbaycan halkının önünde kurşuna dizin’ diyor.. Olay gecesi 5 Türkmen kardeşimiz ermeni ve rus askerlerile beraber Hocalı’ya saldırmakdan imtina ettiği için Ermenilerce katl edilmişler. Bunları yapan Asala, Avo ve  Rus Generalı Savalyov.  Ama en önemli bilgiler Hocalı’da ölenlerin ve rehin düşenlerin sayısı ile bağlıdır ki, bu da çok tartışılan bir konudur. İşlerimi sona çattırmadığım için yalnız şunu söyleye bilirim : Vasili Stardiyan diyor ki, o Hocalı’dan ve Karadağ’dan rehin alınmış 170 çocuğun böbrek ve prostatını ameliyat ettirmiş ve Ermenistan uğruna Avrupa’da, Amerika’da satmıştır. Biz sayılar üzerinde durmalıyız. Bütün dünyada tekrarlayıp durduğumuz o rakamlar yanlıştır ve gerçekleri yansıtmıyor.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.