İçişleri Bakanı ve MİT Müsteşarı’na istifa çağrısı

0
1225

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili olarak “Başta Başbakan olmak üzere İçişleri Bakanı’nı, MİT Müsteşarı’nı ve Emniyet Genel Müdürü’nü istifaya davet ediyorum” dedi.

Biçer, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Ankara’daki terör saldırısı nedeniyle başsağlığı dileyerek, “14 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarının vebali olan hiçbir şeyde, yaşanan hiçbir kötülükte, hiçbir sorunda, katliamda kendini sorumlu görmemesi neyle açıklanmalı?” ifadesini kullandı. “Yaşanan acıyı, yaşatılan ölümleri sadece hamasetle geçiştirmek, meydan okumalarla, efelenmelerle durumu kurtarmaya çalışmak Hükümetin acizliğini gösteriyor” görüşünü ileri süren Biçer, ölümler üzerine yayın yasağı getirilmesinin, gizliliğin ve güvenlik politikalarına sarılmanın suçun kabahatini gizlemek anlamına geldiğini bildirdi.

Kılıçdaroğlu’ndan tweet

Biçer, böyle bir olayda İçişleri Bakanı’nın, sıradan bir vatandaş gibi başsağlığı tweeti atamayacağını belirterek, şunları kaydetti: “Ülkemizde çözülmesi gereken çok ciddi bir sorun vardır. Bu sorunun çözümünü Suriye’de aramak değildir çözüm. Bu sorun, Türkiye’deki güvenlik ve yaşam hakkı sorunudur, istihbarat ve terörle mücadele sorunudur, devleti yönetenlerin devleti algılamama sorunudur. Başta Başbakan olmak üzere İçişleri Bakanını, MİT Müsteşarı’nı ve Emniyet Genel Müdürü’nü istifaya davet ediyorum.” CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de sorumlulardan hesap sorulmamasının ülkeyi bu hale getirdiğini söyleyerek, hükümete tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, Ankara ve Diyarbakır’da gerçekleşen terör saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Dün Ankara, bugün Diyarbakır ile yüreğimiz yandı. Bu alçak saldırıları gerçekleştirenleri, teröre yardım ve yataklık edenleri lanetliyorum.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.