‘İnsanlığa yapılmış en büyük ihanet’

0
1361

Başbakan Davutoğlu: Bir intihar bombacısının, kan dökmüş, eli kanlı bir katilin taziyesine katılmak, onu saygıyla anmak, insanlığa yapılabilecek en büyük ihanettir. Milletimizin yasıyla, onuruyla dalga geçiyorlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis’te AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada terörist taziyesine katılan HDP’li Tuba Hezer’e sert tepki gösterdi. Davutoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

BULANDIRMAK İSTİYORLAR: Kanıtlar çok açık ve net. Ortada su götürmez bir gerçek var. Bu olay PKK-YPG işbirliği ile planlanıp gerçekleştirilmiş. Bu bariz gerçeği bulandırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. YPG’yi temize çıkarma çalışması var. Bunlar hırsız misali sabah akşam isim değiştirip duruyorlar. KCK’sı, PKK’sı, YPG’si, PYD’si, TAK’ı, PJAK’ı, hepsi aynı terör yapılanmasının farklı isimleri. Bu örgütleri destekleyen ülkeler gerçeklerle yüzleşip ikiyüzlü tavırları terk etmeli. Güney sınırlarımızda oynanan kirli oyunu seyirci gibi izlemeyeceğiz, arkasındaki aktörleri deşifre edeceğiz.

BAĞLARI YOK: Bunların, (Tuba Hezer) bu coğrafyanın kaderiyle de kederiyle de bağları yok. Dünyanın hiçbir demokrasisinde böyle aymazlık, ikiyüzlülük olmaz. O partinin yetkilileri, bu konuda adım atacak mı? Aralarında bir iş bölümü yapmışlar. Birileri sözüm ona kınayacak, arada saz çalacak, şirin görünecek, birileri de katillerin yanında saf tuttuğunu gösterecek. Bu partinin yetkili organları açıklama yapmak zorunda. Bir intihar bombacısının, kan dökmüş, eli kanlı bir katilin taziyesine katılmak, onu saygıyla anmak, insanlığa karşı yapılabilecek en büyük ihanettir. Milletimizin yasıyla, onuruyla dalga geçiyorlar.

AVRUPA KAYBEDİYOR: Kürtler’in de, Ezidiler’in de Araplar’ın da, Türkmenler’in de en büyük dostu Türkiye’dir. Onlar ise (Avrupa) bu sınavlarını daha ilk aşamasında kaybediyorlar. Terör baronları ve siyasi uzantıları bizi kirli terör girdabına çekme çabasında.

BAĞNAZLIĞA BAKIN: Devlet tekrar eski zaaf günlerine dönsün istiyorlar. Tek başımıza kalsak da Allah’ın izni ve yardımıyla, milletimizin desteğiyle Türkiye’ye ihtiyaç duyduğu yeni anayasayı kazandıracağız. Bu bağnaz tutuma bir bakar mısınız Allah aşkına. AK Parti’nin, başkanlık önerisini dayatma olarak niteleyen CHP, açıkça parlamenter sistem dayatmasında bulunuyor. Temennimiz CHP’nin bu samimiyetsiz tutumundan vazgeçmesi. İnadını sürdürdüğü takdirde diğer iki partiyle devam edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

‘GÜVENLİ BÖLGE AB İLE ORTAK NOKTAMIZ’
Başbakan Davutoğlu, “El Cezire” kanalında gazeteci Cemal el Şayyal’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Davutoğlu şöyle konuştu: “Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge ihtiyacı AB ile ortak posizyonumuz. Yapabildiğimiz kadar bu insanları sınırın diğer tarafında Suriye toprağında tutacağız ve onlara orada yardım edeceğiz. Ancak yine de gelmek isterlerse ve o bölgede hayati tehlikeleri olursa sınırımızı asla kapatmayacağız. Suriyeli kardeşlerimizi barbar rejimin, DAEŞ’in, İran’ın ya da sahadaki diğer güçlerin insafına bırakmayız. Türk sınırı tehdit edilirse her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Eğer daha da fazla mülteciyi Türkiye’ye gönderme girişimi olursa, her türlü önlem alınacaktır. Suriye’nin BM temsilcisi de YPG ile bağlantıları olduğunu söyledi. Yani bu açık bir bağlantı. YPG’yi rejim yarattı ve destekliyor. Bugün Rusya da YPG’yi destekliyor. Ankara’daki terör saldırısını rejim destekledi.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.