İSLAMİ DAYANIŞMA GÜÇLENDİRİLMELİ

0
1658

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İslam ülkelerinin Azerbaycan’da faaliyet gösteren büyükelçileri ile görüşme gerçekleştirdi.
Aliyev, büyükelçilere hitaben onların temsil ettikleri ülkelerle Azerbaycan’ın sıkı ilişkiler içerisinde bulunduğunu, ikili ilişkilerin her geçen gün büyüdüğünü belirtti.
Uluslararası kurumlarda da iyi iş birliği içerisinde olduklarını ve birbirlerini desteklediklerini ifade eden Aliyev, Müslüman ülkelerle siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini bildirdi.
İSLAMİ DAYANIŞMA GÜÇLENDİRİLMELİ
 
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) çatısı altında da iş birliğini sürdürdüklerini hatırlatan Aliyev, “Biz bu teşkilatın aktif üyesi olarak, ülkeler arasındaki dayanışmanın güçlenmesini istiyoruz. Azerbaycan’ın görüşü şu şekildedir. İslami dayanışma daha da güçlendirilmeli, Müslüman ülkeler birbirlerine daha büyük destek vermelidir. Özellikle ülkelerimizi rahatsız eden konularda bu desteğe büyük ihtiyaç var” şeklinde konuştu.
KARABAĞ BÖLGE İÇİN BÜYÜH TEHLİKE
Ermenistan-Azerbaycan çatışması ve Dağlık Karabağ sorununa değinen Aliyev, büyükelçilere ülkelerinin Azerbaycan’a bu konuda gösterdiği destek için teşekkilham-aliyevden-islam-ulkelerine-birlik-cagrisi571e6387c38d20808e5e

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.