İşte ‘7’nin sırrı!

0
1414

Arda Turan’ın Barcelona’da 7 numaralı formayı seçmesinin altında yatan sebep ortaya çıktı.

İspanya La Liga takımlarından Barcelona forması giyen Arda Turan’ın “7 numaralı” forma tercihini neden yaptığını ortaya çıktı.

Arda, profesyonel futbol kariyeri boyunca 10 numara olarak oynadı ve bilindi. Gel gör ki Barcelona’da 10 numara dünyanın en iyi futbolcusu Arjantinli Lionel Messi olunca Arda’nın yeni bir sırt numarası seçmesi gerekti.

Arda 7 numarayı seçti. 7 numaralı Arda, Barcelona’da 10 numara işler yaparken, Türkiye’nin gururu milli futbolcumuzun yeni sırt numarasının sırrı ise hem duygusal hem de çok anlamlı.

Sporx’te yer alan habere göre; Arda, Madrid’de oynadığı sezon Fatih Terim’in kızı Buse Terim’in düğünü için alır ve 1 günlüğüne İstanbul’a gelir. Düğüne katılır. O sırada Fatih Hoca’nın büyük kızı Merve de hastanede yatmaktadır. Arda, Madrid’e dönmeden Merve Terim’i de görmek ister ve havaalanına gitmeden Amerikan Hastanesi’ne uğrar.

Öğrenir ki Süleyman Seba da aynı hastanede yatmaktadır. Arda, bir gece yarısı Seba’nın kaldığı odanın kapısını çalar ve girer içeri… Herkes şok olur. Seba ve Arda arasında odadakileri ve hatta hasta personelini gözyaşlarına boğan çok duygusal anlar yaşanır. Süleyman Seba, Arda’ya “Hastaneye gelmeden önce hep senin maçlarını seyrederdim. Gurur duyuyorum seninle ama sakın Türkiye’ye dönme.” diye nasihat verir. Arda, Süleyman Seba’nın elini öper, geçmiş olsun diler ve Madrid’e döner. Bu ziyaretten birkaç ay sonra Süleyman Seba vefat eder ama Arda o görüşmeyi hiç unutmaz. Ve gün gelir Barcelona’da Arda’ya “Yeni bir sırt numarası seç” denir. Arda o günü hatırlar ve Süleyman Seba’nın da futbolculuk döneminde taşıdığı sırt numarası olan 7’yi seçer.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.