İsveç Medyasından Bakan Mehmet Kaplan’a Linç Girişimi

0
1545

İsveç medyasından Bakan Mehmet Kaplan'a Linç Girişimi

Kaplan’ın, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından farklı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin davet edildiği iftarındaki fotoğrafları, bazı gazetelerde İsveç Ülkücü Deneği kast edilerek “Kaplan, yeraltı örgütü üyeleri ile aynı yemekte” başlığı ile yer aldı.

Bazı gazeteler de Kaplan’ın, İslam Toplumu Milli Görüş tarafından düzenlenen “Maide-i Kur’an” etkinliğindeki fotoğrafını kullanarak “Kaplan radikal İslamcıların programında” başlığını kullandı. Haberlerde Kaplan’ın “ırkçı ve radikal” örgütlerin programlarına sıklıkla katıldığı iddia edildi.

Hakkında yapılan “karalama kampanyası”nı deüerlendiren Bakan Kaplan, ”Geçmişte de beni DAEŞ’çi diyerek karaladılar. Bakan olduktan sonra hakkımda yapmadıkları iftira kalmadı. Türk kökenli olmamdan dolayı İsveç’teki Türk derneklerinden devamlı davetler geliyor. Bazılarına vaktim olduğu sürece katılıyorum. ‘Davetlere kim gelmiş, kim gelmemiş’ diye sorgulayamam ki, sonuçta davet aldığım dernekler İsveç’te yasal olarak görev yapmakta” ifadesini kullandı.

”İsveç medyası PKK’ya göz yumuyor”

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Teşkilatı İsveç Başkanı Yavuz Selim Çelik ise, “PKK’ya yakın gazeteciler bizim üzerimizden Mehmet Kaplan’ı yıpratmak için düğmeye bastı” dedi.

Çelik, “Kaplan’ın bizim programımıza katılmasını İsveç basınının suç gibi göstermesinin ardından aynı basına Sol Parti Genel Başkanı Jonas Sjöstedt’in İsveç’te PKK terör örgütünün para toplama programına katıldığının ve orada, PKK bez parçaları ve Abdullah Öcalan’ın posterinin altında PKK’yı övücü konuşma yapmasının videosunu gönderdik. Ama şu ana kadar bu video için İsveç basınında en ufak bir haber yapılmadı. Bu çifte standarda isyan ediyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Yeşiller Partisi Eş Başkanı ve Milli Eğitim Bakanı Gustav Fridolin, Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan’a destek verdi. Fridolin, yakından tanıdığı Kaplan’a güvendiğini söyleyerek, “Kaplan, partimize laf getirecek konumların içerisine girmeyeceğini bildiğim kişilerden biridir” dedi.

Atila ALTUNTAŞ / İsveç Gündemi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.