KAHRAMAN ŞOFÖRÜMÜZÜ SİZ DE TANIYIN

0
1454

Bir gurup teröristin dün LNG gazı yüklü tankerle Suveren Jandarma Karakol Komutanlığı’na saldırı girişiminde bulunulmasını önleyen kahraman şoför T.M.G  Iğdır vali vekili Mevlüt Özmen tarafından IĞDIR ŞÖFER plaketle ödüllendirildi.

Iğdır valiliğinde yapılan törende yaşadıklarını anlatan Turan Mutlu Gün ,”Rampadan ağır ağır iniyordum bir anda bir araçtan silahlı kişiler indiler aracı durdurmamı istediler bende durdum. Araçtan indirdiler aracın nasıl çalıştığını sordular bende aracı siz kullanmazsınız otomatiktir dedim. Sen konuşma öldürürüz dediler. Sonra yanıma binen diğer kişiye anlattım aracı benden başka kimse kullanmaz diye .sonra bana tamam sen sür dediğimizi yapacaksın dedi. Çok güzel net Türkçe konuşuyorlardı.Tamam dedim. Bu arada araca bomba bağlıyorlardı. Iğdır üniversitesine yaklaşınca ağırlaştım bana Suveren jandarma karakoluna gireceksin dedi.bende nasıl  olsa öleceğim Aracı Suverene sürmeyeyim Mehmetçikler ölmesin diye düşündüm.. Bu arada terörist bombanın kabloları ile uğraşırken silahını dizinin üstüne bıraktı. Bende el frenini ve imdat çekerek kendimi aşağı atım üniversite bahçesine girdim. Bağırarak yaklaşmayın bomba var dedim. karakola gittim durumu anlattım itfaiyede gelince tankeri söndürdük.Büyük bir facia önlenmiş oldu. 7 km alanı yakıp yıkardı. Çok mutluyum Mehmetçikleri kurtardığım için.Zaten bende ölüp gidecektim.Hiç olmasa Mehmetçiklerimiz şehit olmasın diye düşündüm ve başardım.”

Iğdır vali vekili Mevlüt Özmen’de Turan beyi kutluyorum. Büyük bir olayı önlemiş oldu. Soğukkanlılığını korumayıp aracın el frenini çekmeseydi. Karakola gitseydi büyük bir facia oluşacaktı.Hayatı pahasına Mehmetçiklerimizi koruduğu için Atom bombasından daha tesirli Patlamış olsaydı Jandarma karakolumuz,ve Kürt vatandaşların yaşadığı Suveren köyü halkı büyük zarar görecekti.Valilik olarak kendisini maddi olarak ödüllendiriyor. Plaket veriyoruz.”dedi.

Suveren Jandarma Karakol komutanı K. Başçavuş Kemal Çakır’da “Turan bey büyük bir faciayı önlemiştir. Büyük bir fedakârlık ve kahramanlık yapmıştır.. Onun sayesinde askerimiz karakolumuz kurtulmuştur.Kendisine teşekkür ederim”şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.