Kameradaki üçüncü kişi o mu?

0
1282

Belçikalı yetkililer perşembe günü tutuklanan altı kişiden biri olan Fayçal Cheffou isimli kişinin Brüksel’deki terör saldırılarıyla bağlantısının bulunduğunu açıkladı.

Belçika medyası Cheffou’nun Zaventem Havalimanı’nda güvenlik kamerasına yakalanan üçüncü kişi olduğunu iddia etti.

Beyaz ceketli bu kişinin saldırıyla bağlantısı olay gününden beri tartışma konusu. Bazı iddialara göre bu üçüncü kişi intihar saldırıları gerçekleşmeden hemen önce bir uçağa binerek kaçmıştı. Ancak bu bilgilerin hiçbiri Belçikalı yetkililer tarafından henüz doğrulanmadı.

Havalimanı saldırganları Ibrahim El Bakroui ile Najim Laachraoui’nin yanındaki ismin Fayçal Cheffou olduğu düşünülüyor.

STÜDYO DAİREDE 5 SAAT ARAMA

Basında yer alan diğer bilgilere göre Cheffou serbest gazetecilik yapan bir Belçika vatandaşı. Küçük bir stüdyo dairede yaşayan Cheffou’nun evi saldırı düzenlenen Maelbeek metro istasyonuna sadece 500 metre uzakta.

Dairede inceleme yapan polisler binada yaşayan herkesi dışarıya çıkararak beş saat boyunca kapsamlı bir arama gerçekleştirdi.

İddialara göre Cheffou’nun ablası 2014 yılında polise ihbarda bulunarak kardeşininSuriye’ye kaçmayı planladığını ancak ‘doğru zaman için beklediğini’ belirtiyor.

Yetkililer Cheffou’yla beraber yakalanan Aboubakar A. isimli kişinin de terör bağlantısı olduğunun kanıtlandığını açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Brüksel’de salı günü Zaventem Havalimanı ve Maelbeek metro istasyonundaki terör saldırılarında, saldırganlar hariç 31 kişi hayatını kaybetti ve yaklaşık 300 kişi yaralandı. Bazı yaralıların durumunun ağır olması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

İbrahim El Bakraoui Zaventem Havalimanı’ndaki, kardeşi Halid El Bakraoui da Maelbeek metro istasyonundaki saldırıları gerçekleştirmişti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.