Kayıp kaçak bedelinin 10 yıl geriye dönük olarak aboneye ödenmesi’ yönündeki karar onaylandı

0
1298

Yargıtay 3’üncü Hukuk Dairesi, İzmir 1’inci Tüketici Mahkemesi’nin verdiği ‘Kayıp kaçak bedelinin 10 yıl geriye dönük olarak aboneye ödenmesi’ yönündeki kararı onadı. o_parayi_odemek_zorunda_degilsiniz_h15654

Urla İlçesi’nde yaşayan emekli emniyet mensubu Nail Güçlü, elektrik faturasında kayıp kaçak bedeli alındığını fark edince yaklaşık 4 yıl önce hukuk mücadelesi başlattı. İlk etapta Urla Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne başvuran Güçlü, bedelin iadesi talebiyle dilekçe verdi. Dilekçeyi değerlendiren hakem heyeti ‘Kayıp kaçak bedelinin 10 yıl geriye dönük olarak aboneye ödenmesi’ yönünde karar verdi. Bunun üzerine Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye başvuran Nail Güçlü süreci şöyle anlattı:

 

İZMİR’in Urla İlçesi’nde yaşayan 58 yaşındaki Nail Güçlü, 4 yıl önce elektrik faturasına yansıtılan kayıp kaçak bedelini geri almak için başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

 

“Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin avukatları hakem heyetinin verdiği kararı İzmir 1’inci Tüketici Mahkemesi’ne taşıdı. Dava 3 yıl sürdü ve bizim haklı olduğumuz orada da kabul gördü. Ancak bunu da kabul etmeyip davayı Yargıtay’a taşıdılar. Yaklaşık 1 yıllık sürecin ardından da Yargıtay 3’üncü Hukuk Dairesi, 1’inci Tüketici Mahkemesi’nin verdiği kararı onadı. Bundan sonra Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.’deki 10 yıllık kayıp kaçak bedelinin geri alınmasıyla ilgili süreç başlayacak. Vatandaşlarımızdan bu işin peşine düşmesini ve hiç kimseye bu parayı ödememesini öneriyorum.”

 

Kayıp kaçak bedelinin hesaplanması için daha önce başvuruda bulunduğunu belirten Nail Güçlü, bundan sonraki süreçte kayıp kaçak bedeli altında elektrik faturasına para yansıtılması durumunda tekrar hukuk mücadelesi başlatacağını söyledi.
Tufan HAMARAT / İZMİR

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.