Kılıçdaroğlu’nun 5 yıldır yanıt veremediği soru: Sorosçu musun?

0
1241

Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP liderine, “Ülkelerde ayaklanma çıkaran George Soros ile bağlantın ne?” diye sordu. Kılıçdaroğlu ise Yarkadaş’ı vekil yaptı.

BİR ülkeye önce ABD derin devletinin para spekülatörü George Soros’un vakıfları giriyor, sonra orada ‘halk ayaklanmaları’ çıkıyor, hükümetler devriliyor. Gürcistan, Sırbistan, Ukrayna, Polonya, Tunus, Mısır… Türkiye’de de Açık Toplum Enstitüsü adı altında sayısız STK ve medya kuruluşunu fonluyor, onlar da hükümet aleyhtarı araştırma, haber ve sosyal medya hareketlerinden Gezi Parkı’na kadar sayısız olayın arkasında yer alıyor. Türkiye için dikkat çekici bir nokta, Soros ile irtibatlı bu vakıfların kurucusu arasında ülkenin ana muhalefet lideri bile var:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Bu iddiayı 5 yıl önce gercekgundem.com gazetesinden Barış Yarkadaş gündeme getirdi. Ne hikmetse Kılıçdaroğlu’nu zora sokan bu haberleri yapan gazeteci Yarkadaş CHP milletvekili oldu, Kılıçdaroğlu ve CHP’ye dair iddialar da kapandı.

‘ASPARAGAS’ DEDİLER

Kasım 2011’de gerçekgundem.com Genel Yayın Yönetmeni Yarkadaş’ın yazdığı “Kılıçdaroğlu TESEV üyesidir” yazısı, CHP’de bomba etkisi yapmıştı. CHP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, Yarkadaş’ın iddiası için “Asparagas ve tamamen hayali” denildi. Kılıçdaroğlu, TESEV üyeliği ve Soros’un fonladığı vakıfların dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de yapmak istediği ‘siyaseti dizayn’ iddialarına ilişkin bugüne kadar hiç bir açıklama yapmadı. ‘Kılıçdaroğlu, Açık Toplum Enstitüsü kurucusu George Soros’un desteklediği TESEV’in 183 No’lu kurucu üyesidir’ diyen Yarkadaş, Kılıçdaroğlu’nun vakıf senedinin de hissedarları arasında olduğunu söyledi. Yarkadaş, ağır eleştiriler yönelttiği Kılıçdaroğlu için şu ifadeleri kullanmıştı: “… Kimi zaman Ergenekon davasının sanıklarına sarılmış, kimi zaman Kürt kökenli seçmene seslenmek istemiş, kimi zaman ise CHP’nin içinde bulunan ve oyları yüzde yedi civarındaki ulusalcıları memnun etmeye çalışmıştır. Sıkıştığı anda ise ‘Alevi’yim, bu suç mu?’ demiştir… Kılıçdaroğlu’nun tarihsel görevi, CHP’yi doğru bir çizgide tutmak, kitle partisi olma misyonunu sürdürecek bir hale getirmektir. Ancak bu; yönünü bir gün Demirel’e, ertesi gün Ergenekon sanıklarına, diğer gün ise TESEV’e çevirmekle olmaz.”

12 YILDA 7.5 MİLYON FONLAMIŞ

Açık Toplum Vakfı’ndan 2013 yılında yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun kurucu üye olduğu TESEV’in Soros Vakfı tarafından nasıl fonlandığı şu şekilde anlatılmıştı: “Açık Toplum Vakfı, Türkiye’de faaliyet gösterdiği 12 yıl boyunca TESEV’e yaklaşık 7.5 milyon TL’lik proje ve araştırma fonu sağlamıştır.” Kaynak: Star

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.