Kırım’da yönetim, Türkiye ile kardeş şehir anlaşmalarını tek taraflı bitirdi

0
1231

Rusya tarafından ilhak edilen Kırım’da yönetim, Türkiye ile kardeş şehir anlaşmalarını tek taraflı bitirdi

Kırım Başkanı Sergey Aksyonov, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Bugün nasıl bir kardeşlik ilişkisi olabilir ki? Onlar bizim uçaklarımızı vurdu, insanlarımızı öldürüyor! Aynı zamanda bizim Türk halkıyla herhangi bir sorunumuz yok, biz onları hala dost olarak görüyoruz. Biz keskin bir şekilde halk ile egemen rejimi ayırt ediyoruz.” dedi.

Aksyonov aldığı kararı Twitter hesabından da; ”Kırım şehirleri Türkiye’deki kardeş şehirleriyle ilişkileri tek taraflı olarak koparıyor.” şeklinde paylaştı.


Kararın açıklanması akabinde Yalta Belediye Başkanı Andrey Rostenko, Antalya ile başta turizm, ticaret ve kültürel olmak üzere bütün bağların koptuğunu duyurdu. Bu karar ile birlikte kardeşlik bağı kopan şehirlerden bazıları şöyle: Simferopol (İzmir, Eskişehir, Kırıkkale), Bahçesaray (Erzurum, Bursa, Konak). Yalta-Antalya, Sudak-Eskişehir, Kerç-Çanakkale, Sak-Fetiye, Yevpatorya-Silifke, Karasu Bazar-Yalova, Eski Kırım-Dalaman.

Simferopol (Akmescit) Belediye Başkanı Gennadiy Baharyev ise, ‘Kırım Rus Cemaati’ adlı kuruluşun Türk Caddesi’nin adının kaldırılarak bu caddeye, geçen hafta düşürülen Rus SU-24 uçağının ölen pilotu Oleg Peşkov’un adının verilmesini teklif ettiğini söyledi. Kendisinin de bu teklifi inceleyerek uygun gördüğünü belirten Baharyev, Belediye Meclisi’nde gereken kararın alınmasının ardından caddenin adının Oleg Peşkov Caddesi olarak değişebileceğini dile getirdi.

CİHAN

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.