Kız doğuyor erkek oluyorlar!

0
1551

Dominik Cumhuriyeti’ndeki Salina köyünde, kız olarak doğan çocuklar ergenlik döneminde kısa sürede erkeğe dönüşüyor.

İngiliz kamu fonlu yayıncılık kuruluşu BBC, kadın üreme organı ile dünyaya gelen ve 12 yaşına geldikten sonra ”erkeğe” dönüşen çocukların yaşadığı Dominik Cumhuriyeti’ndeki Salina köyünü ziyaret etti. Köyde yaşayan her 90 çocuktan biri, kız çocuğu gibi görünürken, ergenliğe girdiklerinde penis ve testislerinin ortaya çıkmasıyla kısa süre içinde erkeğe dönüşüyor. Machihembras’ (Önce kadın sonra erkek) olarak adlandırılan çocuklardan biri olan Johhny, “Hiçbir zaman kız gibi giyinmeyi sevmedim. Bana kızlar için olan oyuncakları verdiklerinde dışardaki çocuklarla futbol oynamayı tercih ettim” diyor.

Sırrı enzim eksikliğinde yatıyor

Cinsiyet değiştiren çocukların sırrı 1970′lerde Amerikalı Doktor Julianne Imperato-McGinley tarafından çözüldü. Imperato-McGinley’nin keşfine göre, çocuklar XY kromozomu ile dünyaya geliyor. Biyolojik açıdan erkek olmalarına rağmen anne karnında erkek üreme organının şekillenmesini sağlayan bir enzim bulunmuyor. Enzim ergenlik döneminde salgılandığı için cinsel organları sonradan oluşuyor.

Carla, Carlos oluyor

”Hayata Geri Sayım” isimli belgesel çekimleri için köye giden BBC ekibi, erkeğe dönüşme belirtileri göstermeye başlayan 7 yaşındaki Carla ile de görüştü. ”Carlos” adını almaya hazırlanan Carla’nın 5 yaşındayken omuzlarının gelişmeye başladığı ve diğer erkek çocukları ile kavga etmeye çalıştığı aktarıldı. Ergenlikten sonra erkeğe dönüşen çocuklardan bazıları ise eski isimleriyle yaşamına devam ediyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.