Koalisyon güçlerinden IŞİD’e büyük darbe: 32 ölü

0
1359

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden yapılan açıklamada, Rakka’nın kuzeyi ve doğusunun vurulduğu saldırılarda terör örgütü IŞİD üyesi 32 kişinin öldüğü belirtildi. 15 patlama sesinin duyulduğu saldırılarda, 40’ı aşkın IŞİD üyesi de yaralandı.

Saldırıların ABD liderliğindeki koalisyon güçleri tarafından düzenlendiği tahmin ediliyor.

İngiltere bu ay başında, Irak’ta düzenlediği hava saldırılarını Suriye’yi de içerecek şekilde genişleterek koalisyona destek vermeye başlamıştı. Fransa, 13 Kasım’da Paris’i hedef alan saldırıların ardından Suriye’deki operasyonlarını artırmıştı. Almanya’da da hükümet, Suriye’de askeri operasyon düzenleme yetkisini parlamentodan almıştı.

Rusya da Suriye’de hava saldırıları düzenliyor. Ancak Moskova, ağırlıklı olarak Esadkarşıtı muhalif gruplara saldırılar düzenlemekle suçlanıyor.

REJİM GÜÇLERİ ŞAM’I VURDU: 12 SİVİL ÖLDÜ

Öte yandan Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının başkent Şam’ın Doğu Guta bölgesindeki Zemelka ilçesine düzenlediği saldırılarda 12 sivilin öldüğü, 30 kişinin de yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin ilçedeki sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, orduya ait savaş uçakları, muhaliflerin denetimindeki Zemelka’da sivil yerleşim yerlerine altı hava saldırısı düzenledi.

Saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 12 sivilin yaşamını yitirdiğini, 30 kişinin de yaralandığını kaydeden yetkililer, “Saldırı bölgesinde büyük maddi hasar meydana geldi. Sivil savunma ekipleri bölgede enkaz altında yaralıların olup olmadığını araştırıyor” ifadelerini kullandı.

Başkent Şam’ın Doğu Guta bölgesinde yer alan Zemelka üç yıldan bu yana rejim kuşatması altında bulunuyor. Ordunun yoğun hava saldırılarına maruz kalan ilçeye uzun bir zamandan beri elektrik ve su verilmiyor. Esad güçleri kontrol noktalarında ilçeye insani yardımın girmesine de müsaade etmiyor.
http://www.radikal.com.tr/dunya/koalisyon-guclerinden-iside-buyuk-darbe-32-olu-1487502/

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.