Londra’daki kazada ölenlerden biri Türk

0
1313

Londra’da meydana gelen feci trafik kazasında ölen kişinin 16 yaşında Elif Kaya olduğu açıklandı. Kazada, biri ağır olmak üzere 3 kişi yaralanmıştı.

Londra’da meydana gelen feci kazada ölen kişinin barrister (savcı) olmak isyen 16 yaşındaki Elif Kaya olduğu açıklandı.

Aynı kazada ağır yaralanan Middlesex University Kriminolji Bölümü öğrencisi 19 yaşındaki Meliha Kaya’nın kaldırıldığı Royal London Hastanesi’nda yoğun bakımda tutulduğu öğrenildi. Otomobilde bulunan diğer kişilerinde tedavilerinin ayakta yapıldığı  kaydedildi.

Kaza, Londra’nın, South Woodford bölgesinde Chigwell Road üzerinde hafta sonu  gece yarısı saat 01.10 sularında meydana geldi.

30 DAKİKA SÜRDÜ

Arkadaş ziyareti dönüşünde içerisinde üç kişinin bulunduğu Meliha Kaya yönetimindeki Mini Cooper marka araç ile karşı yönden gelen araçla kafa kafaya çarpıştı. Çarpışma sonucu Kaya’nın kullandığı araç takla atarak 1.5 metre yüksekliğindeki duvarı da aşıp bir ağacın gövdesine çarparak durabildi. Aracın, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu ağaçtan kurtarıldığı ifade edildi.

Şoför mahallinde oturan Elif Kaya’ya, olay yerinde gerekli tıbbi müdahalenin  yapılmasına rağmen hayatını 30 dakika sonra kaybettiği belirtildi.

Kazada araç içerisinde bulunan 21 yaşındaki Ayla Osman’ın tedavisi hastanede ayakta yapıldı. Kafa travması geçiren ancak adı açıklanmayan BMW şöförünün ise, erkek olduğu belirtildi.

‘KIZIM BİR MELEKTİ’

Maraşlı Kaya ailesinin 14 yaşında Eda isminde bir kız çocukları daha var.

İngiliz gazetelerine konuşan acılı anne Demet Kaya (36), “Kızım bir melekti. Herkese yardıma koşardı. Önünde güzel yıllar vardı. Son olarak okuldan öğretmen ve arakadaşlarıyla bir mahkemeye ziyarete gitmişti. Geldiğinde, ‘Anne ben barrister olmak istiyorum. Bunun için bundan sonra çok çalışacağım’ dedi. İdealinde barrister olmak vardı. Ne istediğini bilen biriydi. Ölüm haberiyle adeta yıkıldık” dedi.

Baba Nevzat Kaya’da (43), “Hepimiz şoktayız. Güzeller güzeli canım kızımızı kaybettik. Mekanın cennet olsun. Diğer kızımızın henüz durumu düzelmedi. Allah, inşallah diğer kızımızı bize bağışlar” şeklinde konuştu.

http://www.hurriyet.com.tr/londradaki-kazada-olenlerden-biri-turk-40055127

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.