Macar Sanat Akademisi’nin Türkiye’deki İlk Sergisi

0
1245

Macar Sanat Akademisi tarafından düzenlenen, Macaristan’daki önde gelen çağdaş sanatçıların eserlerinden oluşan güzel sanatlar sergisi İstanbullu sanatseverlerle buluşuyor. 15. İstanbul Bienali’nin komşu etkinliği olarak Macar Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sergi 15 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında ziyaretçileri bekliyor olacak.

Serginin açılış konuşmalarını Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balázs Hendrich ve Macar Sanat Akademisi’nin Genel Sekreteri Dr. Tamás Gergely Kucsera gerçekleştirdi. Gelen ziyaretçiler ile Macar Kültür Merkezi müdürü Gábor Fodor bizzat kendisi ilgilendi.

Macar Sanat Akademisi’nin Güzel Sanatlar Bölümünün Türkiye’deki ilk sergisi olan Kişisel Alan isimli sergimiz İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği İstanbul Bienali’nin konusunu – a good neighbour, iyi bir komşu –ele alıyor. Küratörlüğünü Gábor Lajta’nın yaptığı sergide 22 Macar sanatçının eserleri sergileniyor.


 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.