Meral Akşener ilk kez konuştu

0
1648

merqaak2

MHP‘de listeye alınmayan Meral Akşener suskunluğunu bozdu.

Kamil ELİBOL / ANKARA

MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından aday listesine alınmayan İstanbul milletvekili Meral Akşener suskunluğunu bozdu. Bahçeli’ye yüklenen Akşener, 1 Kasım seçimleri sonrası parti içi muhalefete başlayacağı sinyalini de verdi.
AKŞENER KIZGIN
Akşener listede çizik yemesiyle ilgili suskunluğunu yakın çevresine bozdu ve “Kırgın değilim, kızgınım’’ değerlendirmesi yaptı. Aday listesine konulmadığını İstanbul’da öğrendikten sonra telefonlarını kapatan Akşener, MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye tepki gösterdi.

Akşener yakın çevresine şu değerlendirmeleri yaptı:

12 DAKİKA DAYANABİLDİM
“Hakkımda o kadar konuştu, konuştu sonra da yemin töreni sırasında Meclis Genel Kurulu’nda yanına çağırdı. 12 dakika yanında oturdum. O kadar dayanabildim sonra kalktım.
BENDEN RAHATSIZDI
Devlet Bey, çok ön plana çıkmamdan rahatsız oldu. 7 Haziran seçimlerinde beni aday göstermeyeceğini düşündüm, ama aday gösterince şaşırdım. Bu sefer aday yapmaz dedim. O yüzden adaylık başvurumu kendim yapmadım. Danışmanım aracılığı ile başvuruda bulundum.’’
AYAĞINA ÇAĞIRDI GİTMEDİM
Meclis’teki yemin töreni sonrası kendisiyle hiç görüşmedim, bir araya gelmedim. Bu süreçte bir aracı vasıtası ile görüşmek için beni Genel Merkez’e ayağına çağırdı gitmedim.
SÜRPRİZ OLMADI
Bahçeli’nin böyle bir tasarrufta bulunacağını bekliyordum. O sebeple beni aday göstermemesi kendi açımdan sürpriz olmadı”
ADAY OLACAK MI?
Adının daha önce MHP’nin Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Başkanlığı adaylığı için geçmesi nedeniyle Bahçeli’nin kendisine tavır aldığını öne süren Akşener, “1 Kasım’a kadar evimde gelişmeleri izleyeceğim. 1 Kasım sonrası izleyeceğim yol haritamı çizeceğim” değerlendirmesi yaptı.
OLAĞANÜSTÜ KONGRE
Akşener’in bu sözleri 1 Kasım seçim sonuçları sonrası parti içi muhalefete soyunacağı ve MHP Genel Başkanlığı’na aday olacağı şeklinde yorumlandı. MHP’de muhalif hareketin seçim sonunda olağanüstü kongre toplamaya çalışacağı ve Bahçeli’nin karşısına rakip olarak Meral Akşener’i çıkarmayı planladığı iddia edildi.

Sözcü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.