Meydan yine demokrasi nöbeti tutan halka kaldı.

0
1796

5041. Taksim CHP mitingini izledim. Kılıçdaroğlu’nu da dinledim. On maddelik bir yazı okudu. Siyasî olan bu yazıyı ve konuşmasını maalesef beğenemedim. “-Parlamenter rejim bombalandı.” dedi. Hayır rejim ayakta duruyor. Parlamento bombalandı. “-Darbe de, diktatör de istemiyoruz.” dedi. “-Diktatör” demekle kimi kasıt ettiği anlaşılamadığı gibi bu sözü fazla tekrar etti. “-Üçüncü sınıf demokrasi, darbe çağrısı yaptı.” dedi. Bu şekilde darbeyi haklı sebebe dayalı kıldı. Tekrar takrar “-Demokrasi” dedi. Ne hazindir ki; demokrasiyi hiç bilmediği, seçtiği misâller ile ortaya çıktı. Bu zattan ümidim var mı? Hayır yok. Gerçi kimsenin de yok. CHP seçmenine gelince, hiçbir şeyi alkışlamadı ama “-Askerlere eziyet edenler de yargılanmalıdır.” Sözünü çok alkışladı. Bu durum da oradakilerin sosyal medya izlediklerini, dünyadan haberdar olmadıklarını, askerlere iddia edilenlerden hiç birinin yapılmadığını, bilmedikleri anlaşıldı. Tabiî konu ile alâkası olmayan posterler durumu sulandırmıştı ama bu hâl pek de fazla değildi. Üzerinde başka harfler olan bayraklar da vardı. Ama bu tavra artık denecek bir söz de kalmadı. CHP mitingi bitti. CHP’liler gitti. Meydan yine demokrasi nöbeti tutan halka kaldı. Yine de sağ olsunlar.

 

5039. AB ve ABD cihetinde edilen lâfların, Türk milleti için, hiçbir kıymet-i harbisi yoktur. Olmasına da imkân yoktur. Zîrā, ülkelerin iktidarlarında bulunanların ahlâk yapı ve seviyeleri, aynı düzeyde olmadığı durumlarda, muhteşem bir devlet geçmişi olan milletler, haysiyetsiz milletlere, fazla itibar etmezler. Şayet bu ülkede, darbe tutmuş, Sayın Erdoğan hapse de girmiş olsaydı; AB ve ABD başa geçecek generali, Mısır’da Sisi’yi kırmızı halılar ile karşıladıkları gibi, burada da alkışlar ile karşılayacaklardı. Çünkü Onlar, kucaklarına oturttukları ve her türlü münasebete müsait olanlar için, çok mültefittirler. Gayeleri de karşılarında lider görmek değil; köle görmektir…

 

5038. Birilerine sual soranlar, her kişiye sual sormadan önce, alacakları cevabı çok iyi düşünmelidirler. Zîrā öyle dönemler vardır ki; sorulan her sualin, tüm cevapları çok ağırdır. Hazırdır. Ve gereği kadar sert de olabilir!..

 

5037. 15.Temmuz.2016 gecesi darbeye karşı, yekvücut olan TBMM’nin arz ettiği birlik bütünlük manzarasını, henüz bazı kitleler anlamamış olsalar da; Bu birlik ve beraberlik manzarasının, devam etmesi hâlinde, buradan siyaset adına, çok hayırlı neticelerin neş’et edeceği konusunda, kanaatim kesindir. Pazar günü itibariyle, Taksim meydanında CHP’nin yapacağı mitingin de, İnşâallah halkların daha da yakınlaşmasına yardımcı olması beklenir. Ve ümidim odur ki; CHP’liler bu mitinge, sadece ve sadece Türk bayrakları ile gelirler. Çünkü bu milletin kahir ekseriyeti, gecelerdir tuttuğu nöbete, sadece Türk bayrakları ile gitmektedir. Ve bu manzara da “Egemenliğin kayıtsız ve şartsız, millete ait olduğunun” değişmez göstergesidir. Bu gerçek de, aslā sulandırılmamalıdır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.