MKE Silah Fabrikası Müdürü “Casusluk” Suçlamasıyla Tutuklandı

0
2767

mkeMakina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, Ankara’da tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, dün suçüstü yapılarak gözaltına alınan Tanrıverdi, polis tarafından getirildiği Ankara Adliyesinde savcıya ifade verdi.

Tanrıverdi’nin geliştirilen yerli piyade tüfeğine ilişkin sırları, 200 bin lira ve 300 bin dolar karşılığı satmaya çalıştığı iddia edildi.

Savcının tutuklanmasını istediği Tanrıverdi, nöbetçi sulh ceza hakimliğince TCK’nın 252. Maddesi’ndeki “Rüşvet” ve 333. maddesindeki, “Devlet sırlarından yararlanma, devlet hizmetlerine sadakatsizlik” suçlarından tutuklandı.

MPT-76 NEDİR? 

Türk Silahlı Kuvvetleri, savunma amaçlı ithal ettiği piyade tüfeğinin yerine, çok iyi özelliklerde olan, Türk mühendislerinin geliştirdiği bir tüfeğe sahip oldu. “Milli Piyade Tüfeği” adıyla tanıtıldıktan sonra, isim kısaltmasından ve 7,62 mm çap ölçüsünden dolayı MPT-76 adını alan ilk yerli üretim piyade tüfeği, Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi.

MPT-76 piyade tüfeği, testlerde en iyi ve en başarılı piyade tüfeği olarak adını duyurdu. İlk yerli üretim piyade tüfeği MPT-76, G-3 tüfeklerinin yerini alması beklendi. MPT-76 tüfeği tüm zorlu şartlarda kullanıma uygunluğu göze çarpıyor. Su içinde, toz ve çamurda, soğukta denendi ve başarısı kanıtlandı.

MPT-76 tüfeğinde ray sistemi mevcut olduğundan, bu sisteme uygun olan tüfek aksesuarları takılıp çıkarılabilmektedir.

Milli piyade tüfeğimiz ekonomik anlamda da avantaj sağlayacak. İthal ettiğimiz tüfeklere harcanan para, yerli üretim sayesinde Türkiye’nin elinde kalacak.

ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

MPT-76 Ağırlığı : 4.1 kg

MPT-76 Uzunluğu : 92 cm

MPT-76 etkili menzili : 600 metre

MPT-76 mermi çıkış hızı : 800 metre/saniye

MPT-76 Şarjör kapasitesi : 20 mermi

MPT-76 atış hızı : Dakikada 650 atış

MPT-76 namlu ömrü : 10 bin atım

http://www.haberturk.com/gundem/haber/1221537-mke-silah-fabrikasi-muduru-tutuklandi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.