Nikah günü fuhuştan cezaevine girdi

0
1404

nikah-gunu-fuhustan-cezaevine-girdi-5939402Adana’da “fuhşa teşvik, yer temin etmek ve aracılık etmek” suçundan 5 yıl 9 ay hapis cezası alan kadın, nikah günü polis tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi.

Adana polisi, 2009 yılında yapılan bir ihbar üzerine işkenceci fuhuş çetesini yaklaşık 7 ay takip ettikten sonra Adana, İstanbul, Antalya ve Mersin’de eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda fuhuş yapmak istemeyen 16 yaşındaki M.Ö.’ye portakal bahçesinde yapılan işkence görüntüleri ile fuhuş yapmamak için direnen kadınları tehdit edip işkence yaptıkları anlaşılan 33 zanlıdan 19’u tutuklandı. Bu operasyon kapsamında Hatice Ö. (33) de “fuhuşa teşvik, “fuhuşa yer temin etmek” ve “fuhuşa aracı olmak” suçlarından yargılandı.

Hatice Ö. tutuksuz yargılaması devam ederken vergi dairesinde çalışan bir müfettişe gönlünü kaptırdı ve arkadaş oldu. Bu arada yerel mahkeme kadına 5 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Hatice Ö. kararı temyiz ettirmek için Yargıtay’a başvururken, bir taraftan da müfettiş ile evlilik planları yapmaya başladı ve 10 Ağustos 2015’i nikah günü olarak belirledi. Bir gün öncesinden erkek arkadaşıyla nikah hazırlıklarını tamamlayan Hatice Ö, akşam saatlerinde Reşatbey Mahallesi’ndeki evine gitti. Bu arada Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği hapis cezasını onadı.

Yargıtay kararı onayınca kadın hakkında yakalama kararı çıktı. Şafak vakti polis, eş zamanlı olarak 6 noktaya operasyon yaptı. Bir ekipte Reşatbey Mahallesi’ndeki Hatice Ö.’nün evine gitti. 5 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğunu öğrenen Hatice Ö’nün, “10 Ağustos benim nikah günüm. Bugünü ben kendim bizzat seçtim. Keşke bir gün sonra gelseydiniz. Bari nikahımı kıyıp öyle girseydim cezaevine” dediği öğrenildi. Hatice Ö, diğer hükümlülerle birlikte emniyete götürüldü. Hatice Ö. işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye götürülürken, erkek arkadaşı da durumu öğrenip geldiği adliyede genç kadına sarılıp ağladı. Yüzüne cezası okunan Hatice Ö, Karataş Kadın Cezaevi’ne gönderildi.

Bu arada operasyonda aynı suçtan 5 yıl 9 ay hapis cezası alan Emel H.’nin (47) ise bir süre önce anaokulu öğretmenliği yapıp bıraktığı, en son olarak da Adana’da çekilen ve bu sene yayınlanacak olan bir dizide rol aldığı öğrenildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.