PKK silah ve mühimmatları bu illere nasıl soktu?

0
1373

Hendek, bomba, silah… PKK silah ve mühimmatları bu illere nasıl soktu? AKŞAM’ın ulaştığı raporlara göre örgüte müsaade eden ve çözüm sürecinde aktif rol alan o emniyet müdürlerinin tamamı şimdi FETÖ soruşturmalarından cezaevinde.

Sur, Cizre, Silopi, Lice ve daha pek çok ilçede PKK ve uzantılarının hendekler kazması, yollara patlayıcı maddeler yerleştirmeleri ve bölgede hayatı felç edecek her türlü faaliyette bulunmalarında en çok konuşulan ‘bu bölgede teröristler nasıl mühimmat ve silah yığınağı yaptı’ sorusuydu. Paralel yapının bu günleri çoktan planlayıp terör örgütü ile işbirliğini kanıtlayan detayı AKŞAM ortaya çıkardı. FETÖ’den ayrılmış bir yöneticinin verdiği bilgilerle oluşturulan istihbarat raporuna göre üst düzey polis şeflerinin 69’unun paralel yapıya mensup olduğu deşifre edilmişti.

Çözüm sürecinde görev aldılar

Çözüm sürecinde aktif rol alan o dönemin emniyet müdürlerinin hepsi şu an FETÖ davası sanığı. Öyle ki çözüm sürecinin son bulmasına yol açan Ceylanpınar saldırısında 2 emniyet görevlisi Plaka Tanıma Sistemi’ni devre dışı bırakmışlardı. PKK da bu boşluktan faydalanıp ilçeye kolaylıkla sızmıştı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü
RECEP GÜVEN

Ergenekon soruşturmalarında görev yapan Güven’in adı 17 Aralık’ta 34 polisin arasındaydı. Yasadışı dinleme soruşturmasında tutuklanarak cezaevine gönderildi. Güven’in “Dağda ölen teröriste ağlamayan insan değildir” sözleri uzun süre tartışıldı.

Hakkari Emniyet Müdürü
TUFAN ERGÜDER

Ergüder, “Ergenekon”, “Balyoz” ve “KCK” gibi soruşturmaların başındaydı. Tahşiye’ye kumpas davasında tutukluydu. İddianamenin kabulüyle tahliye edildi. Ergüder’e Tahşiyeciler grubuna yönelik suç delili uydurdukları suçlaması yöneltiliyor.

Siirt Emniyet Müdürü
MUTLU EKİZOĞLU

‘Tahşiyecilere kumpas’ davasında hala tutuklu bulunan Ekizoğlu’nun hakkında  “Silahlı terör örgütüne üye olmak” ve 32 kez “nitelikli iftira” suçundan toplamda 63-228 yıla kadar hapis cezaları isteniyor.

Batman Emniyet Müdürü
HASAN ALi OKAN

İzmir casusluk davası sanığıydı. Okan’ın adı Paralel Devlet yapılanmayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yer aldı. Okan son olarak Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Bingöl Emniyet Müdürü
ERCAN TAŞTEKİN

Bingöl Eski  Emniyet Müdürlüğü yaptı. Konya merkezli paralel yapıya yönelik operasyonda gözaltına alındı. İfadesinin ardından serbest bırakıldı. Taştekin 2008 yılında Konya’da Okyanus Operasyonu döneminde Asayiş Şube Müdürü yapmıştı.

Şırnak Emniyet Müdürü
AVNİ USTA

Şırnak Emniyet Müdürlüğü yaptı. İstihbarat raporlarına göre paralel yapıya bağlı polislerden biri. Uzun süre Diyarbakır’da da görev yaptı. Bölgeyi yakından bilen bir isim olarak tanınıyor.

Şanlıurfa Emniyet Müdürü
MEHMET LİKOĞLU

Şanlıurfa Eski Emniyet Müdürü. Paralel yapıya yönelik tasfiyeler kapsamında Likoğlu görevinden alındı. Onun döneminde il emniyet müdürlüğünde paralel yapı gelişti ve neredeyse tüm şubeleri ele geçirdi.

http://www.aksam.com.tr/guncel/pkk-yiginak-yapti-paraleller-seyretti/haber-494244

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.