Putin kararnameyi imzaladı:Türkler’e iş yok

0
1399

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’ye karşı özel ekonomik önlemler alan kararnameyi imzaladı

havalimani_5049

Kremlin’den yapılan yazılı açıklamayla duyurulan ve Putin’in onayından geçen kararnameye göre bazı Türk malı ürünlere ithalat kısıtlamaları, bazı Rus şirketlerine Türk vatandaşlarını işe almalarına sınırlandırma getirildi.

Açıklamada hangi ürünlere yasak getirildiğine dair ayrıntı verilmedi.Rusya’dan Türkiye’ye yapılan uçuşların sona erdirilmesi ve Rus turizm şirketlerine de Türkiye’de tatil paketi satışını durdurmaları çağrısı yapıldı.

Rusya’da faaliyet gösteren bazı Türk şirketlerine de kısıtlamalar getirileceği açıklandı.

İŞTE PUTİN’İN İMZALADIĞI 6 MADDE

Merkezi Türkiye bulunan ve hukuken buraya bağlı olan firma ve kuruluşların Rusya’da güvenliği ilgilendiren alanlarda faaliyet yürütmesine yasak getiriyor.
1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Türk vatandaşlarının Rusya’da işe alınmasına yasak getiriyor, 31 Aralık 2015 tarihine kadar işveren ile imzalanmış sözleşmesi bulunanlar Türk işçiler çalışmaya devam edebilecek.

Türkiye’de üretilmiş belirli ürünlere Rusya’ya giriş yasağı getiriyor. Yasağa dahil olacak ürünlerin Rusya Hükümeti tarafından daha sonra belirlenecek listede duyurulması öngörülüyor.

Dördüncü madde Rusya’ya taşımacılık yapan araçların sıkı kontrol ve denetim altına alınmasını öngörülüyor. Ayrıca Rusya tur operatörlerinden Türkiye’ye tur satmaktan kaçınmaları isteniyor.

Beşinci madde hava ulaşımını ilgilendiriyor. Buna göre iki ülke arasında sefer sayısı uçuşlar dışındaki (charten) seferlerin tamamı askıya alınıyor.

Altınca madde Rusya ile Türkiye arasında 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren vizesiz seyahat uygulamasının askıya alınmasını öngörüyor. Rusya’nın milli güvenliğinin koruma altına alınması için Karadeniz ve Azak denizindeki tüm limanlarda güvenliğin arttırılmasını emrediyor.

http://www.haberturk.com/dunya/haber/1159901-putin-kararnameyi-imzaladi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.