Putin’den Türkiye açıklaması…

0
1609

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Şu anda 300 Türk şirketinin Rusya’da sözleşmeleri bulunuyor. Bunların toplam tutarı yaklaşık 50 milyar dolar. Mevcut sözleşmeleri feshetmeme kararı aldık. Çünkü bu sadece Türk iktidarının eylemine verilmiş bir yanıt olmayacak, biz de bundan zarar görebiliriz. Ancak bundan sonra Türk şirketleriyle yeni anlaşma imzalamayacağız.” dedi.

Türkiye’nin sınır ihlali yapan Rus uçağını uyarılara yanıt gelmeyince düşürmesinin ardındanRusya ile yaşanan tansiyon sürüyor. Rusya Devlet Başkanı Putin’den bugün yaptırımlarla ilgili yeni açıklamalar geldi.
YÜRÜRLÜKTEKİ ANLAŞMALARI ETKİLEMEYECEK
Türkiye’nin uçağı düşürerek büyük hata yaptığını savunan Putin, Rusya Halk Cephesi 1. Bölgelerarası Forumu’nda yaptığı konuşmada ekonomik yaptırımların inşaat alanında yürürlükte olan anlaşmaları etkilemeyeceğini söyledi.
Putin, Türkiye’ye inşaat sektöründe getirilen yaptırımların ardından Rusya’da 87 bin kişilik istihdam kontenjanının açılacağını söyledi.
Rus Sputnik’in haberine göre Putin, şöyle konuştu: “Şu anda 300 Türk şirketinin Rusya’da sözleşmeleri bulunuyor. Bunların toplam tutarı yaklaşık 50 milyar dolar. Mevcut sözleşmeleri feshetmeme kararı aldık. Çünkü bu sadece Türk iktidarının eylemine verilmiş bir yanıt olmayacak, biz de bundan zarar görebiliriz. Ancak bundan sonra Türk şirketleriyle yeni anlaşma imzalamayacağız.”
50 milyar doların ciddi bir rakam olduğun söyleyen Putin, Rus inşaat işçilerinin Türklerden daha iyi çalışması gerektiğini vurguladı.
http://www.milliyet.com.tr/putin-den-turkiye-aciklamasi-/dunya/detay/2184310/default.htm

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.