Rusya’ya fuara giden Türk iş adamlarına 14 saattir su bile verilmedi

0
1332

Rusya’ya fuara giden Türk iş adamları gözaltına alındı. Bir odada kilitli tutulan iş adamlarına 14 saattir su bile verilmediği öğrenildi.

Rusya’nın Krasnodar şehrinde bir fuara “turist vizesi” ile gelen 60 kişilik bir gruptan iş adamlarının gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltında bir gün geçirip bugün mahkemeye çıkarılan iş adamları en son gelen bilgiye göre Soçi‘de bir toplama kampına gönderilecek. İş adamlarının oradan da Türkiye‘ye sınır dışı edilmesi bekleniyor. CNNTürk’e konuşan iş adamları, “Kapı kilitli, sadece WC sırasında polis geliyor. Yiyecek, içecek, su verilmemiş durumda 14 saattir” dedi. Kanallar, son dakika gelişmesi olarak Rus büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığı‘na çağrıldığını belirtti.

İŞ İÇİN GİTMİŞLERDİ

Rusya, Türkiye‘ye yaptırım uygulamayacağını açıklarken, Rusya‘da iş görüşmeleri ve fuara katılmaya giden bir grup iş adamının gözaltına alındığı öğrenildi.

##7912947##

CNN TÜRK’ün konuştuğu iş adamlarından bir grup daha önce KrasnodarYugagro tarım fuarına katılan 22 Türk firmasından toplam 60 Türk, turist olarak fuara katılmak sebebiyle göçmen bürosunca gözaltına alındılar.

TOPLAMA KAMPINA GÖNDERİLECEKLER

Bir gün nezarette bekletilen iş adamlarından bir grup bu sabah mahkemeye çıkarıldı. Türk Büyükelçiliği’ne ulaşamadıklarını belirten iş adamları hakkında Soçi‘de bir toplama kampına gönderilme ve 10 gün sonra sınırdışı kararı çıkarıldı.

AYNI VİZEYLE DAHA ÖNCE GİDİLİYORDU

CNN TÜRK’ün ulaştığı, kafilede yer alan Cenk Baykara vizeler karşılıklı kalktığından bu yana Rusya‘daki bütün fuarlara turist vizesi ile gidilebildiğini belirtirken, “Daha önce hiç böyle bir muamele görmemiştik. Başımıza ne geleceğini bilmiyoruz. Burada rehin kaldık” dedi. Baykara, gardiyanın nezaret kapısında “Uçağı düşürdünüz alın size” dediğini söyledi.

DIŞİŞLERİ HAREKETE GEÇTİ

Dışişleri Bakanlığı, son günlerde Rusya‘daki temsilciliklerin ve bu ülkedeki Türk şirketlerinin, protesto gösterisi adı altında fiziksel saldırılara maruz kaldıklarını üzülerek gördükleri açıkladı. Bakanlık, Rusya‘daki tüm misyonların, gösterilerin başlamasıyla birlikte, ilgili Rus makamlarıyla temas kurarak ilave güvenlik tedbirlerinin ivedilikle alınmasını talep edildiğini belirtti. Yabancı misyonların güvenliğinin her koşulda temini, uluslararası hukuk uyarınca, ev sahibi ülkenin hukuki mükellefiyeti olduğu hatırlatıldı. Kabul edilemez bulunan bu durumdan duyulan rahatsızlık, Dışişleri Bakanlığına çağrılan Rusya‘nın AnkaraBüyükelçisinin dikkatine getirildiği belirtildi.

http://www.sondakika.com/haber/haber-rusya-da-gozaltina-alinan-turk-is-adamlarina-su-7914561/

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.