Şehit Ayyıldız’ın cenazesi vasiyeti üzerine Diyarbakır’da toprağa verildi…

0
1216

Diyarbakır Sur’da PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız, “Eğer şehit olursam beni doğduğum yere gömün” vasiyeti üzerine Diyarbakır’da son yolculuğuna uğurlandı…

DİYARBAKIR’ın merkez Sur İlçesi’nde PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Uzman Çavuş 25 yaşındaki Nazmi Ayyıldız, tedavi gördüğü Diyarbakır Asker Hastanesi’nde şehit oldu.
Bursa’nın Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi’nde oturan Nazmi Yıldız’ın anne ve babası ile 3 kardeşi yapılacak cenaze törenine katılmak için Bursa’dan Diyarbakır’a gitti. Şehit Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız’ın bir süre önce ailesine, “Eğer şehit olursam beni doğduğum yere gömün” diye vasiyeti bulunduğu öğrenildi. Şehit Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız’dan geriye aralarında ak güvercin ile de çektirdği fotoğrafları anı olarak kaldı. Komşulardan Hüseyin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayyıldız ailesinin mahallede çok sevildiğini belirterek, “Herkesin tanıdığı çok iyi insanlar. Mahalleye adeta ateş düştü. Çok üzgünüz” dedi.
TÖREN DÜZENLENDİ
Sur’daki operasyonda şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış ve  Jandarma Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız için bugün tören yapıldı. Diyarbakır Asker Hastanesi’ndeki törende, şehitler Kıldış ve  Ayyıldız’ın Türk bayrağına sarılı tabutları askerlerin omuzlarında katafalka  taşındı. Törende saygı duruşunda bulunuldu, şehitlerin öz geçmişi okundu ve dua  edildi. Bölge Jandarma Komutanlığında görevli Üsteğmen Burak Tunç Bilek,  konuşmasında şehitlerin daima Türk milletinin kalbinde yaşadığını ve yaşayacağını  söyledi.
Daha sonra şehit Kıldış’in cenazesi defnedilmek üzere memleketi  Hatay’a uğurlandı. Ayyıldız’ın babası Suphi Ayyıldız, tören sırasında “Barış olmasını  istiyoruz” dedi.Şehit Ayyıldız’ın cenazesi daha sonra ailesine teslim edildi.
  Törene, şehitlerin yakınlarının yanı sıra Vali Hüseyin Aksoy, 7.  Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral  Musa Çitil, Diyarbakır 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral  Atilla Darendeli, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey,  İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ile kente çeşitli temaslarda bulunmak üzere gelen  aralarında CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve Antalya Milletvekili Niyazi Nefi  Kara’nın da yer aldığı CHP heyeti katıldı.
ŞEHİT AYYILDIZ’IN CENAZESİ BAĞLAR’DA TOPRAĞA VERİLDİ
Törenin ardından şehit Ayyıldız’ın cenazesi memleketi Diyarbakır’ın  merkez Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa  verildi. (Milliyet)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.