Sevinç Babayeva’nın Katilinden Haber Var

0
1084

Milletvekili Seçimi İçin Rüşvet Pazarlığında Aracılık Yapan Kadının Katili Avrupa’ya Yerleşmiş 

 

2012’de Azerbaycan’ı karıştıran milletvekilliği için yapılan rüşvet pazarlıklarının yer aldığı gizli videoların internette yayılmasından sonra en çarpıcı olay  Sevinç Babayeva’nın  İstanbul’da öldürülmesi olmuştu.

Milletvekili seçimi için rüşvet pazarlığında aracılık yaptığı iddia edilen Sevinç Babayeva, kütüphane müdürü olarak çalıştığı Azerbaycan’dan Türkiye’ye sahte pasaportla giriş yapması, hemen ardından gece saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılması ve hayatını kaybetmesi de yeterince şüpheli görülmüş,  Sevinç Babayeva’nın oğlunun iddiası üzerine katilin izi sürdürülmüştür.

Gece saatlerinde sitemizin ihbar hattına Sevinç Babayeva’nın katili ile ilgili bilgi dahil oldu. Azerbaycanlı hanımın katilinin hazırda Avrupa’da saklandığını yazan gizli şahıs,  daha etraflı bilgilerin de elinde olduğunu belirtti. Katilin kimlerin himayesinde olduğunu, ikamet ettiği adresi de  belirten şahsın açıklamasına göre; katil önce İsveç’te saklanmış daha sonra Türkiye’nin ısrarlı iade taleplerinin ardınca Almanya’nın Nürnberg kentinde sahte pasaportla ikamet etmektedir. İhbar hattımıza bilgi veren şahsın iddialarına göre Azerbaycan’da çok önemli makam sahibi devlet memurunun koruması altında olan katilin ikamet ettiği adres bilgileri de aktarılacak.

2012’de  gece saatlerinde rahatsızlanarak Esenyurt Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Sevinç Babayeva  Beylikdüzü Medicana Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’ne sevk edilmiş yapılan tüm müdahalelere rağmen gece saatlerinde hayatını kaybetmişti. Bakü’de bir kütüphanenin müdürü olarak çalışan Sevinç Babayeva’nın yayınlanan videoda rüşvet pazarlığına aracılık yaptığı iddiasıyla İnterpol aracılığıyla arandığı öğrenilmişti.

Zehirlenerek öldürüldüğü tespit edilen Sevinç Babayeva’nın katili de tespit edilmiş ve tutuklanması için operasyon başlatılmıştı.  İnterpol aracılığı ile aramaya verilen Azerbaycanlı katilin iade talebini İsveçre Yüksek Mahkemesi reddetmişti.