Sınırda okullar büyük hasar gördü

0
1573

Azerbaycan’ın cephe boyunca mevkileri ve yerleşim birimleri Ermenilerce yoğun ateş altında bırakıldığı için bölgede bulunan eğitim kurumları da ciddi hasar gördü.

Karabakh.Today`in Eğitim Bakanlığı’nın sitesine dayanarak verdiği habere göre, Ermeni silahlı birliklerinin Terter bölgesinde bulunan Seydimli köyünü top ateşi altında kalması ve füzelerden birinin köylü Sahib Veliyev`in evinin avlusuna düşmesi sonucunda evin sahibi ve onun 13 yaşındaki torunu, Seydimli köy tam orta okulunun VII a sınıf öğrencisi Senan Velizade yaralandı. Kolundan şarapnel yarası alan S.Velizade şuan Berde Tedavi Merkezi’nde tedavi görmektedir. Yoğun ateş hattında bulunan sınır bölgelerinin genel eğitim kurumlarında öğretim ortamı yerlebir oldu.

2 Nisan`da Ermenistan tarafından Ağdam ilinin ağır topçu ateşine tutulması sonucu bölgenin E.Kuliyev adına I Sarıcalı köy orta okuluna füze düştü. Sonuçta okulda kayıp olmasa bile, öğrenim görülen bina ciddi hasar gördü, okul binasının bir bölümünün çatısı, iki sınıf odası, öğretmenler odası ve koridoru da yerlebir oldu. Okulun diğer sınıf odalarının duvarlarında da çatlaklar oluştu ve odaların pencere camları kırıldı. Aynı gün bölgenin Ayak Garvend köy tam orta okulunun bulunduğu araziye düşen füzeler sonucu okul binası hasar gördü.1

1

1

kaynak: Karabakh.Today

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.