‘Sultanahmet saldırısında 4 kişi daha tutuklandı’

0
1138
AK Parti Genel Baskani ve Basbakan Ahmet Davutoglu, partisinin grup toplantisinda konustu. 14 Ekim 2014 / Mustafa Kirazli

, İstanbul Valiliği’nde Sultanahmet’te yapılan terör saldırısıyla ilgililarda bulundu. Davutoğlu, Sultanahmet saldırısıyla ilgili 4 kişinin daha gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltı sayısı 5’e yükseldi.

Ahmet , İstanbul Valiliği’nde larda bulundu

Başbakan Davutoğlu’nun açıklamasından satır başları şöyle:

“Hastalar, sağlıkçılarımızın hızından dolayı teşekkür ettiler. Savcılığımızın da hızlı hareket etmesi önemlidir.

Saldırıyla ilgili 4 ayrı gözaltı daha oldu. DAEŞ ara örgüt, taşeron.”

Terör olgusu artık ülkelerden ve şehirlerden bağımsız olarak dünyanın her yerinde bütün insanlığı tehdit eden bir olgudur. Dolayısıyla bu münferiden İstanbul’da ve Türkiye’de değil, bütün önemli baş şehirlerde, bütün önemli şehirlerde, bütün ülkeleri kaygılandıran, alarm halinde tutan bir husustur. Paris’te, Londra’da, New York’ta, Madrid’de yaşadığımız terör eylemleri, açık şekilde bunun bütün insanlığı ilgilendiren ciddi bir meydan okuma olduğunu hepimize gösteriyor.

İstanbul’un güven ve huzur şehri olması yönünde adımlar atacağız. Sadece terör saldırılarına karşı değil, uyuşturucu, asayiş ve organize suçlar konusunda İstanbul’u güvenli kılmak hepimizin görevi. Şam, Bağdat, Kahire ve Beyrut’ta sıkıntılar görülürken, İstanbul gelişim içinde.”

PARİS’TEKİ ÖZENİ BEKLİYORUZ

İstanbul’u bütün saldırılar karşısında korumak hepimizin görevidir. İstanbul son 15 yılda çok önemli mesafeler almış bir şehirdir. İstanbul’a yapılan her türlü saldırıda en üst düzey önlemleri alacağız. Paris’te olduğu gibi terör görüntülerinin yayınlanmamasına özen gösterenlerin aynı şekilde İstanbul’daki saldırıyla ilgili aynı özeni göstermesini bekliyoruz.

Remi makamlardan yapılamayan açıklamalara itibar etmeyin. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs, takip altında değildi. Kişinin DAEŞ’le bağlantısı tespit edildi. Daha önce gözaltına alınıp, bırakıldığı da doğru değil. Bu da spekülatif bir haber.”

Hayat akışını engellemeden görünür güvenlik tedbirleri alıyoruz. Almanya İçişleri Bakanı Maiziere’nin de vurguladığı gibi, biz bütün Alman dostlarımızı, Avrupalı dostlarımızı, bütün insanlığı, insanlık tarihinin birikiminin özeti, hülasası olan İstanbul’a gelmeye davet ediyoruz. Alman İçişleri Bakanı’na bu açıklamaları dolayısıyla teşekkür ettim. Türkiye güvenlidir, İstanbul güvenlidir, inşallah önümüzdeki aylarda ve yıllarda da milyonlarca milyarlarca misafiri burada ağırlamaya devam edeceğiz.

Bu terör örgütünü kullanan arkadaki gerçek aktörler kimlerse onların ortaya çıkarılması için de yoğun bir çaba içindeyiz. Bu bir taşeron örgüt ama o taşeron örgütü eğer birileri kullanmak istiyorsa ki bunun emarelerini çok gördük, sadece bu taşeron örgütü değil, bu taşeron örgütü kullanma hevesine ve amacına dönük çalışma yapan kim varsa hepsine dönük olarak da gerekli her türlü tedbiri alma konusunda Türkiye’nin kararlılığı açıktır. Bu yönde de tedbirlerimizi alacağız.”

SURİYE’DE KİRLİ BİR OYUN VAR

İstihbarati bilgiler ulaşıyor. Rusya, DAEŞ bahanesiyle sivilleri vuruyor. Ya Suriye hava sahasında DAEŞ’i vursun ya da bıraksınlar biz müdahale edelim. Suriye’de kirli bir oyun var. Bazı DAEŞ unsurları rejimin otobüsleriyle, Suriye’nin kuzeyine getirildi.”           (Sabah)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.