Sutopunda milli felaket!

0
1463

Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemiz, sutopunda peş peşe hezimetlere yaşıyor. Belgrad’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda Erkek Milli Takımımız 4 maçta 74, kadınlarımız ise 5 maçta 120 gol yedi. Denize kıyısı olmayan Macaristan, milli takımlarımıza erkeklerde 20, kadınlarda 27 gol attı!

Acı ama gerçek; futbol, basketbol ve biraz da voleyboldan başka spor tanımayan Türk halkının büyük çoğunluğu için ‘sutopu’ çok fazla anlam içermeyen bir spor dalı. 75 milyonluk ülkemizde birkaç bin kişinin fiilen ilgilendiği bu spor dalı maalesef ki, milli takımlar bazında en başarısız olduğumuz spor branşları arasında yer alıyor.

Olayı, ülkemiz açısından daha dramatik hale getiren olay ise, üç tarafımızın denizlerle çevrili olması.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Erkek ve Kadın milli takımlarımız, tam anlamıyla hüsrana uğradı.ERKEK MİLLİ TAKIMIMIZ ORTALAMA 18.5 GOL YİYOR
D Grubu’nda yer alan Erkek Milli Takımımız, tamamını kaybettiği 4 maçta toplam 74 yerken (ortalama 18.5), rakiplerine sadece 21 gol atabildi.

Erkek Sutopu Milli Takımımız aldığı sonuçlar şöyle:
Rusya: 8-17
Yunanistan: 6-21
Macaristan: 5-20
İtalya: 2-16

Çeyrek finale kalma şansını yitiren Erkek Sutopu Milli Takımımız, yarın (19 Ocak) klasman mücadelesinde Fransa’nın karşısına çıkacak.KADIN MİLLİ TAKIMIMIZ MAÇ BAŞINA 24 GOL YEDİ
Kadın Sutopu Milli Takımımız’ın durumu da çok farklı değil… Yine Belgrad’da devam eden şampiyonada A Grubu’nda mücadele edip 5 maça çıkan millilerimiz, bu karşılaşmaların hepsini kaybetti ve sonuncu oldu. Kalesinde tam 120 (ortalama 24) gol gören milli takımımız, buna karşın 14 gol atabildi.

Erkek Sutopu Milli Takımımız’ın oynadığı maçlarda alınan sonuçlar şöyle:
Hollanda: 0-25
Macaristan: 1-27
Rusya: 0-29
Yunanistan: 3-28
Portekiz: 10-11

DENİZİ OLMAYAN MACARİSTAN’DAN 2 MAÇTA 47 GOL YEDİK
Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’nin bu başarısızlığına karşın, denizi olmayan Macaristan şampiyonada fırtına gibi esiyor.

Erkeklerde namağlup grup lideri olan Macarlar, kadınlarda tek mağlubiyetle ikinci sırada yer alıyor. Ve o Macarlar milli takımlarımızı erkeklerde 20-5, kadınlarda ise 27-1 mağlup etti.

http://www.hurriyet.com.tr/sutopunda-milli-felaket-40042161http://www.hurriyet.com.tr/sutopunda-milli-felaket-40042161

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.