TBMM yeni başkanını seçti

0
1475

TBMM, 1 Kasım seçimlerinin ardından yeni başkanını seçmek için toplandı. Birinci ve ikinci turda hiçbir aday, başkan seçilebilmek için yeterli çoğunluğa ulaşamadı. 276 oyun yeterli olacağı 3. turda AK Parti adayı İsmail Kahraman 316 oyla Meclis Başkanı seçildi.

meclis-671

TBMM Başkanı seçimi tamamlandı. TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal başkanlığında toplananMeclis‘de yapılan seçimde yeni başkan üçüncü turda seçildi. AK Parti adayı İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, Meclis’in yeni başkanı olarak seçildi. Üçüncü tur oylamada seçilen Kahraman 316 üyenin oyu ile başkan seçildi.

Geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal, oylama sonucuna göre Meclis’in yeni başkanını İsmail Kahraman olduğunu açıkladı.İsmail Kahraman, üçüncü turda 316 oy aldı. İsmail Kahraman, Meclis’in 27. başkanı oldu.

Geçici Başkan Baykal, bir sonraki oturumun 24 Kasım salı günü yapılacağını açıklayarak oturumu sonlandırdı.

İSMAİL KAHRAMAN KİMDİR

TBMM Başkanı seçilen AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman 1940’ta Rize’de doğdu.İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesi mezunu olan Kahraman, geçmişte Talebe Cemiyeti Başkanlığı, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanlığı, Birlik Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Başkanlıkları, Özel Sektörde İdare Meclisi Başkanlıkları, Çalışma Bakanlığı Müşavirliği ve Kültür Bakanlığı yapmıştı.

Kahraman, ayrıca Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı yapıyordu. Kahraman, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’den İstanbul 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak seçimleri kazanmıştı.

TBMM Başkanlığı seçimi bugün yapıldı. TBMM Başkanlığı için AKP İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve HDP İstanbul Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat yarıştı.

TBMM MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE YAŞANILANLAR

Baykal bir önceki oturumda yemin etmeyen vekilleri, yemin etmek üzere kürsüye çağırdı. Ardından Meclis Başkan adaylığı tezkereleri ve Ahmet Davutoğlu‘nun 64. hükümeti kurmakla görevlendirilmesine yönelik tezkere okundu.  Daha sonra ilk tur oylamaya geçildi.

http://www.posta.com.tr/siyaset/HaberDetay/TBMM-yeni-baskanini-seciyor.htm?ArticleID=312876

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.