Teröriste taziye ülkeye ihanettir

0
1202

ANKARA saldırısına değinen CHP Lideri Kemal  Kılıçdaroğlu, HDP Van Milletvekili Tuba Hezer’in saldırının failinin taziye çadırına taziye ziyaretini sert bir şekilde eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Teröristin taziye çadırına gitmek doğru değildir ve bu ülkeye ihanettir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Ankara saldırısına değinen Kılıçdaroğlu, HDP Van Milletvekili Tuba Hezer’in saldırının failinin taziye çadırına taziye ziyaretini sert bir şekilde eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, “Teröristin taziye çadırına gitmek doğru değildir ve bu ülkeye ihanettir, asla kabul etmiyorum. Parlamentoya geleceksin, Türkiye Cumhuriyeti’nden aylık alacaksın, ‘namusun ve şerefin üzerine’yemin edeceksin, sonra kalkacaksın teröristi ödüllendirir, terör eylemini özendirir gibi çadırına gideceksin. Kınıyoruz ve kabul etmiyoruz” açıklaması yaptı.

HÜKÜMETE “ANKARA SALDIRISI” ELEŞTİRİSİ

Bugün hayatını kaybeden bir vatandaşla ölü sayısının 29’a yükseldiği Ankara saldırısından hükümeti sorumlu tutan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Ankara’nın göbeğinde bomba patlıyor, 29 vatandaşımız hayatını kaybediyor. Bu terörist 2 bin 850 kilometre yol katediyor. Kimse dokunmuyor. 43 ili geziyor. 22 kişiyle terör eylemiyle ilgili telefon konuşması yapıyor. Bu süre içerisinde hiçbir şey olmuyor. Sonra yıldırım hızıyla isim veriliyor, Suriyeli ve şu terör örgütüne bağlı diye.

Patlama oluyor Davutoğlu, ” Patlama sesi duyduk inceleyeceğiz ” diyor. İyi ki duymuşsun. Bir bakan da terör örgütü gerçekleştirdi diye bir duyum olduğunu  söylüyor. İçişleri Bakanı da saldırıyı kınıyor. İçişleri Bakanı’na bak. Sen kalkıp Twitter üzerinden lanetleyeceğine kim yapmış diye araştır bakalım. Sen o terör örgütünü kamuoyuyla paylaşmadığın için yardım ve yataklık yapıyorsun demektir.

Hükümet Sözcüsü patlamadan sonra basın toplantısı yapıyor. Bu terör örgütü orayı tesadüfen seçti diyor. Ne tesadüfü, bilinçli olarak gelip bombayı patlattı ve 29 insan öldü. Saldırganın kimliğini babasından öğrendik. DNA testiyle kesinleşti. Dışişleri’ne davet ettikleri  hiçbir büyükelçi dediklerine inanmadı. Bir ülkenin Başbakanı ve Cumhurbaşkanı milletine doğruları söylemezse bu millete saygısızlıktır.”

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.