Teröriste ücretsiz seyahat hakkı!

0
1137

Ülkemizde gazilere, şehit ailelerine hak ettikleri haklar sağlanamazken Diyarbakır belediyesinin terörist ailelerine sağladığı bu ayrıcalık ne ki?

Ülkemizde gazilere, şehit ailelerine hak ettikleri haklar sağlanamazken Diyarbakır belediyesinin terörist ailelerine  sağladığı bu ayrıcalık ne ki?

Ücretsiz seyahat edenlerin sayısı son dönemde üçe katlandı.  Şehir içi ücretsiz ulaşım için 4736 sayılı Kanun kapsamında; şehit yakınları, gaziler, zabıtalar ve sarı basın kartı sahipleri, engelliler ve bazı belli gruplara verilen ücretsiz ulaşım hizmetinin, HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından öldürülen PKK’lıların ailelerine de verildiği ortaya çıktı. Belediyesi bünyesindeki Diyar-Kart tarafından gerekli belgeleri ibraz edenlere kartlar dağıtılıyor.

100 kişiden 7’si karttan faydalanıyor

Uygulamaya halk otobüsü sürücüleri tepki gösterdi. Bir sürücü, “Diyarbakır’da 5 yıldan beri özel halk otobüsü şoförlüğü yapıyorum. Son dönemde ücretsiz kart oranı çok arttı. Neredeyse otobüse binen her 100 kişiden 7’si ücretsiz kart kullanıyor. PKK’lıların ailelerine de bu kartlardan veriliyor” dedi.

Kaynak: http://www.millimucadele.com/haber/1345/teroriste-ucretsiz-seyahat-karti.html

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.