UNESCO: 16 milyon kız çocuğu eğitim hakkından mahrum kalabilir

0
2314

UNESCO tarafından yayınlanan rapor, dünyada 6 ila 11 yaşlarındaki yaklaşık 16 milyon kız çocuğunun eğitim hakkından tamamen mahrum kalma riskini ortaya koydu.

Birleşmiş Milletler Bilim Eğitim ve Kültür Kuruluşu (UNESCO) tarafından yayınlanan rapor, dünyada 6 ila 11 yaşlarındaki yaklaşık 16 milyon kız çocuğunun eğitim hakkından tamamen mahrum kalma riskini ortaya koydu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi yayımlanan “Eğitimde cinsiyet eşitsizliği atlası” konulu raporda, son 20 yıldır sürdürülen planlı çalışmalara rağmen kız çocuklarının hala zorunlu eğitim hakkından yeteri kadar faydalanamadıkları belirtildi.

UNESCO raporunda, dünyadaki mevcut dengesizliklerin sürmesi halinde 6-11 yaş grubundaki 8 milyon erkek çocuğunun ilkokula gitme şansını kaçıracağı ifade edildi.

’16 milyon kız çocuğu eğitim hakkından mahrum kalabilir’

Kız çocuklarında ise bu oranın iki kat fazla olacağına dikkat çekilen raporda, dünyada 6 ila 11 yaşlarındaki yaklaşık 16 milyon kız çocuğunun eğitim hakkından tamamen mahrum kalma riski bulunduğu vurgulandı.

Raporda, kız çocuklarının en fazla okula gidemediği bölgeler arasında da Arap ülkeleri, Afrika’nın güney sahra bölgesi ile güney ve batı Asya gösterildi.
http://www.basnews.com/index.php/tr/news/262046

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.