Azerbaycan Aslanı: Albay İsmail Tunç: Vatan, Sana Canım Feda!

0
670

Karabağ, bizim namus sözümüz idi
İsmail Tunç, 1990 yılında Azerbaycan’a gitmiş. Ermeniler Karabağ’ı işgal edende Türkiye’den yardıma giden delikanlılardan biridir. O toprakları kanı ile sulamış, yaralanmış, kahraman unvanını almış ama 1990, 1993 kaoslarında bir çok vatan oğlu gibi onun da hakkı yenilmiş.
Ulu Önder Haydar Aliyev, iktidara geldikten sonra bütün milli değerlerimiz gibi ona da sahip çıkmış. İsmail Tunç, Azerbaycan İç İşleri Bakanlığına işe alınmış. Ulu Önderin eli ile göğsüne kahramanlık madalyası asılmış.
Evlenmiş, bu toplumun sevilen kahramanlarından biri olmuş. Albay İsmail Tunç, kendisi hakkında konuşmağı sevmez. Bu topraklar bizim savunacağız. Biz yola çıkarken dilimizde bir söz vardı; Vatan, sana canım feda! Allah, yaşamayı nasip etti. Nasibimiz bu ise yola devam.
Yola devam dediği gazilerimizle bağlı çalışmalardır emekli albayımızın. Her ayın evvelinde ve sonunda Türkiye’ye gelen, ailesinden daha fazla ilgilendiği Karabağ gazileri ile ilgilenen İsmail bey, hastaneleri dolaşıyor, kendi imkanları ile yaşanan problemleri çözmeğe çalışıyor. Maddi manevi her türlü yanında olduğu gazilerimize destek veriyor, onların savaştan sonraki rehabilitasyon döneminde yanlarında olmağa çalışıyor.
Türkiye’deki gazilerimizin son kişisi Azerbaycan’a dönenden sonra röportaj yapmaya söz aldığımız albayımızın küçük foto sesiyasını okurlarımıza sunuyoruz biz de.

Albay İsmail Tunç, topçu, 11 ermeni tankını mahveden gazi  Taleh  evladımızla tanış oluyor.

ev