Denizdeki patlamadan ‘cesetli tuzak’ çıktı

0
1796

Hatay’ın Samandağ ilçesi açıklarında 1 askerin şehit olduğu patlamaya, bir balıkçının ihbarı ile Sahil Güvenlik ekiplerinin kontrol etmek istediği 2 cesedin altında bulunan bidonlara yerleştirilen patlayıcıların neden olduğu belirlendi.

Denizdeki patlamadan cesetli tuzak çıktı

Alınan bilgiye göre, Samandağ ilçesinin Çevlik Sahili’nden teknesiyle denize açılan balıkçı Ali Doğru, suyun üstünde 2 ceset fark edince Sahil Güvenlik ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine, Suriye sınırı yakınlarındaki bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Botla gelen ekipler teknenin bulunduğu yerdeki iki cesedi kancayla yakalamak isterken patlama meydana geldi. Patlama sırasında Deniz Er Alper Al şehit oldu. Balıkçı Ali Doğru ile botta bulunan askerlerden biri yaralandı.

Şehit olan askerin cenazesi ile yaralılar Sahil Güvenlik ekiplerince balıkçı barınağına getirildi. Ambulansla Samandağ Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların tedavisinin sürdüğü belirtildi.
Yapılan incelemede, patlamaya, cesetlerin altında bulunan bidonlardaki patlayıcıların neden olduğu anlaşıldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.