En az 73 kişi… Fransa’da Terör

0
1571

Yazdır

Fransa’nın Nice kentindeki Bastille Günü kutlamaları sırasında bir kamyonet, kalabalığın ortasına dalarak terör saldırısı yaptı. Nice Başsavcılığı olayda en az 73  kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

ransa’nın güneyindeki Nice kentinde bir kamyon, Promenade Des Anglais Caddesi’nde saat 22.30 sıralarında 14 Temmuz Bastille Günü’nü kutlayan ve havai fişek gösterisini izleyen kalabalığın içine dalarak insanları ezdi. Bölge Valisi Alpes Maritime, kamyonun içindekilerin halkın üzerine ateş açtığını bildirdi. Nice Başsavçılığı olayda 73 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Görgü tanıkları, etrafta çok sayıda cansız beden olduğunu anlattı. Yaralı sayısının da 100’den fazla olduğu belirtiliyor.

KAMYON SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜRÜLDÜ

Nice Belediyesi olayın bir terör saldırısını olduğunu duyururken Fransız BFM Televizyonu’na konuşan kaymakam, 100’den fazla yaralı olduğunu söyledi. Saldırıyı düzenleyen sürücünün de öldürüldüğü açıklandı.

Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, “onlarca” kişinin öldüğünü belirterek, vatandaşlara evlerinden çıkmamaları uyarısı yaptı.

EVLERİNİZDEN ÇIKMAYIN ANONSU

Olay kentte büyük paniğe neden oldu. Polis anons yaparak kent sakinlerine gerekmedikçe evlerinden çıkmama uyarısında bulundu. Aynı uyarı, Valilik tarafından da tekrarlandı. Olayın ardından polis ve valilik geniş çaplı operasyon başlattı.

CUMHURBAŞKANI TATİLİNİ YARIDA KESTİ

Fransa  Cumhurbaşkanı François Hollande, Nice’deki gelişmeler üzerine Avignon’daki tatilini kısa kesip başkent Paris’e dönme kararı aldı.

François Hollande günün ilk saatlerinde ülkenin üst düzey güvenlik yetkilileriyle bir araya gelecek.

OLAĞANÜSTÜ HAL UZATILMIŞTI

Fransa’da, 13 Kasım’da düzenlenen ve 130 kişinin öldüğü Paris  saldırılarının ardından ülkede olağanüstü hal ilan edilmişti.

Olağanüstü hal daha sonra Temmuz ayı sonuna kadar uzatılmıştı.

TERÖR SALDIRISI TÜRKİYE’DE BEKLENİYORDU

Fransa, Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul  Başkonsolosluğu’nu güvenlik endişesiyle ikinci bir emre kadar kapatma kararı almıştı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.