İhsan Şenocak: FETÖ’yü Bediüzzaman’la irtibatlandırmak alçaklıktır

0
1918

İhsan Şenocak, Bediüzzaman hazretlerinin sözüne atıfta bulunarak, “FETÖ’yü Bediüzzaman’la irtibatlandırmak alçaklıktır” dedi

İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi’nin (İFAM) kurucusu İhsan Şenocak sosyal medya platformu twitter’dan yaptığı paylaşımda 15 Temmuz Darbe girişiminin faili FETÖ’nün Bediüzzaman’la irtibatlandıralamayacağını ifade ederek. FETÖ ile Bediüzzaman’ı irtibatlandırmaya çalışmayı “Alçaklık” olarak nitelendirdi. FETÖ elebaşının Amerika’ya sığınmasını örnek gösterek Bediüzzaman’ın sözlerini hatırlatan Şenocak’ın  paylaştığı mesaj şöyle:

“ABD’deye sığınan FETÖ’yü, ‘Mekke’de de olsam yine Hilafet’in düştüğü Anadolu’ya dönerim’ diyen Bediuzzaman’la irtibatlandırmak alçaklıktır.”
BEDİÜZZAMAN’IN MEKKE DE OLSAM SÖZÜ…

İhsan Şenocak’ın Bediüzzaman’a atfettiği söz Emirdağ Lahikası – 1’de 145. mektupta şöyle geçiyor.

Dördüncüsü: Senin mektubunda benim istirahatimi ve eğer iktidarım olsa, benim Şam ve Hicaz tarafına gitmeme dair sizin hükûmet-i hazıraya müracaat maddesi ise:

Evvelâ: Biz, imanı kurtarmak ve Kur’ân’a hizmet için, Mekke’de olsam da buraya gelmek lâzımdı. Çünkü, en ziyade burada ihtiyaç var. Binler ruhum olsa, binler hastalıklara müptelâ olsam ve zahmetler çeksem, yine bu milletin imanına ve saadetine hizmet için burada kalmaya Kur’ân’dan aldığım dersle karar verdim ve vermişiz.

Saniyen: Bana karşı hürmet yerine hakaret görmek noktasını mektubunuzda beyan ediyorsunuz. “Mısır’da, Amerika’da olsaydınız, tarihlerde hürmetle yâd edilecektiniz” dersiniz.

www.RisaleHaber.com

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.