Mübariz İbrahimov’un Adını Kullanan Sahte Yönetmen İfşa Olundu

0
3408

Recai Bozkurt İsimli Dolandırıcı Kahramanmaraş’tan Kovuldu

 

Dolandırıcılığın Böylesi Ne duyuldu Ne Görüldü

Bir yıl önce Azerbaycan ve Türkiye Kültür bakanlıklarından izin belgesi elde ederek Azerbaycan’ın ve Türk Dünyasının kahramanı Mübariz İbrahimov hakkında sinema filmi çekmek için kahramanın doğulduğu Bilesuvar ilçesine giden sahte yönetmen ifşa olundu. Recai Bozkurt isimli dolandırıcının ifşa olunmasında Bilesuvar insanlarının, özellikle ilçenin Kültür Evi çalışanı ve İlçe Halk Tiyatro oyuncusu Ceyhun Ebülfez’in emeği büyüktür.

İlçe insanlarına duygu sömürüsü yaparak 4 ay boyunca sinema hazırlıkları yapmak adı ile onları dolandıran, Mübariz İbrahimov’un ailesi ile görüşerek onlardan manevi destek alan ve hatta İran İslam Respublikası’ndan ekip davet ederek sözde filim çalışmaları yapan Recai Bozkurt sonda Azerbaycan’dan kaçmak zorunda kalmıştı. Bilesuvar Halk Tiyatro oyuncuları onun sahtekarlığını Türkiye Cumhuriyeti Polis ve savcılığına bildirmelerine rağmen R.Bozkurt çalışmalarını sürdürmüş, çeşitli ilçelerde kahramanın adını kullanarak insanları dolandırmıştı.

Sosyal şebekelerden sahte yönetmenin çalışmalarını takip eden C. Ebülfez onun Hatay’da sözde sinema çalışmaları yaptığını öğrenmiş, daha sonra Kahramanmaraş’a gittiğini tespit etmiştir.

Kahramanmaraşlı gençlerle irtibata geçerek Recai Bozkurt’un yaptıklarını anlatan Ceyhun Ebülfez onun ifşa olunmasına yardım etmiştir. Çeşitli vaadlerle delikanlıları toplayarak onlardan faydalanan ve dolandırarak paralarına sahiplenen Recai Bozkurt bu gece Kahramanmaraş’tan kovulmuştur.