Suriye’de su için açılan kuyudan doğalgaz çıktı

0
101

Suriye’nin Şam kenti yakınlarındaki Akobar beldesinde, bir hayırseverin desteğiyle su bulmak amacıyla açılan kuyudan doğal gaz çıkması, bölge halkında büyük umut yarattı. Yaklaşık 4 bin nüfuslu beldede 140 metre derinlikte açılan kuyudan bir aydır gaz çıkışı sürüyor.

 

Suriye’de bir hayırseverin desteğiyle açılmak istenen su kuyusundan doğal gaz çıkması bölge halkını umutlandırdı.

Suriye’nin başkenti Şam’ın 30 kilometre doğusundaki yaklaşık 4 bin nüfuslu Akobar beldesinde geçimini tarımdan sağlayan halk, su bulmak için açılan ancak bir aydan fazladır gaz çıkan kuyunun ülke ekonomisine katkı sağlayacak bir kaynak olabileceğine inanıyor.

 

“SU YERİNE GAZ ÇIKTI, HAYIRLI OLSUN”

Kuyunun açılmasına öncülük edenlerden Adnan Gadem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuyunun belde halkına faydalı olması amacıyla açıldığını ancak beklenmedik şekilde doğal gazla karşılaştıklarını belirtti. Gadem, “Şam kırsalında bir su kuyusu açmak için çalışmalara başladık. Ancak su yerine gaz çıktı. Bu kuyunun beldemize, vatanımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” dedi.

“SURİYE’NİN YER ALTI KAYNAKLARI HERKESE YETER”

Yer altı kaynaklarının halka ulaştırılması gerektiğini vurgulayan Gadem, “Suriye’nin yer altı kaynakları herkese yeter ama (Beşşar) Esed rejimi döneminde bırakın kuyu açmayı, bu tür şeyleri konuşmak bile mümkün değildi. Şimdi ise yeni hükümetten beklentilerimiz yüksek. Devletimizin bu kaynakları halkımıza ulaştıracağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.