İstanbul’da Öldürülen Sevinc Babayeva’nın Katili Fuad Ağayev Kimdir?

0
23340

Ermeni Vatandaşlarına Azerbaycan Pasaportu Satanlar Kimlerdir?

 

 

Videoda Fuat Ağayev kendisi konuşuyor 

 

2012’deİstanbul’da zehirlenerek öldürülmesi ile gündeme gelen Sevinç Babayeva’nın katili Fuad Ağayev kimdir ve neden hala Almanya’da elini kolunu sallayarak geziyor?

Azerbaycan’da seri katil gibi bilinen Fuad Ağayev’in hepsi ilk defa 2004’de  gerçekleşir. Lakin sihirli bir el 24 cinayet  işinde ismi keçen Fuad Ağayev’i hapis olunmaktan kurtarır. Fuad Ağayev’in ailesini yakından tanıyanların verdiği bilgiye göre  eski Rusya Başbakanı Primakov’un himayesinde olan Ağayevler ailesinin yani Fuat Ağayev’in  babası ve 3 erkek kardeşi ve ve kardeşlerinden birinin eşi Rusya Güvenlik görevlilerinin ve Rusya devlet başkanı Putin’in mezun olduğu Leningrad Devlet Üniversitesi Hukuk Bölümü’nden mezunlar. Artı bu ailenın Rusya Suriye ve Türkiye PKK güçleri ile de  sık bağları mevcuttur.  Aile Ermenistan cumhuriyetinin Vedi bölgesinin Nerman köyündendir Ermenistan kimlik kartlarına sahipler. Hatta köken olarak da Ermenilerle bağlarının olduğu da söz konusudur.

Eski Leningrat Piter Güvenlik Okulu

Eski Milli Güvenlik görevlisi Fuad Ağayev’in ismi Karasu OYL Petrol  Şirketinde – Ruspetrol’un Bakü ofisinde başveren cinayetlerle gün yüzüne çıktı. Ruspetrol’un Bakü ofisi başkanının  kaçırılması ve adamın Ruspetrol’a ait  16 petrol alanının  noter tasdiki  satışını yapmağa zorlanması Rus devlet dairelerini ve dünya petrol mafyasını ayaklandırır. Rusya Devlet Başkanı Putin’in konuya dahil olması 15 haziran 20162’da Azerbaycan’da önemli isimlerden biri olan Akif Çovdarov’un hapsi ve daha sonra  Milli Güvenlik Bakanı Eldar Mahmudov’un makamını kaybetmesi ile sonuçlanır. Olaylardan derhal sonra Ermenistan’a kaçan Fuad Ağayev  daha sonra Gürcistan’ın Batum kendinden  Türkiye Cumhuriyetine geçerek gizli yaşamağa başlıyor.

Katletmeği  meslek yapmış Ağayev Türkiye cumhuriyetinde olduğu zaman Azerbaycan’da bir daha ortalık karışır.    Azerbaycan milletvekilliği için yapılan rüşvet pazarlıklarının gizli videosu basına servis edilir ve bu videolarda adı geçen Sevinç Babayeva cezadan yaka kurtarmak için İstanbul’a kaçır. Burada zehirlenerek öldürülen  Babayeva’nın şüpheli ölümü araştırılırken  Fuad Ağayev hapis edilir lakin  mahkeme salonundan serbest bırakılır ve serbest yarğılanma kararı verilir. Sebep zarar çeken kısmında mahkemeye kimsenin katılmadığı idi. Kaynağımızın sözlerine göre aslında Sevinç Babayeva’nın annesi ve oğlu katilin bulunmasında çok ısrarcı idiler ama onların Türkiye’ye gelişi Azerbaycan’da çeşitli sebepler ve tehditlerle engellenmişti.  Tutuksuz yargılanma kararı alan Fuad Babayev İsveçre’ye bu defa yaşamak için İsveçre’ni tercih edir ama oradaki rahatlığı  da Türkiye’nin ısrarlı iade talepleri yüzünden bozulur.

İsveçre Fuad Ağayev’i Türkiye’ye  iade etmekten imtina edir.  Sahte pasaportla Almanya’ya giriş yapan Ağayev Ermenistan’ın Azerbaycan Cumhur Başkanı hakkında uluslararası karalama kampanyasına aracılık edir ve  Azerbaycan Cumhur Başkanı ve ailesi ile bağlı küfür dolu videolar yayan canlı yayın açarak iftiralar yapan grubun maliye desteği verir.

2021’de    Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve ailesi de dahil olmakla 11 kişilik bir grup Almanya hükümetine şeref ve haysiyetin korunması için müracaat edir.   Galib Memmedov Orhan Abdullayev Ali Oğuz ve birkaç kişinin de dahil olduğu guruba  Almanya hükümeti  uyarı yaptı ve birkaç kişiyi hapsetti.  Sahte pasaportla Almanya’nın Nürnberg kentinde ikamet eden ve Ermenistan vatandaşlarını Azerbaycan pasaportu ile temin eden Fuad Ağayev ne zaman mahkeme karşısına çıkacak ve adalet yerini bulacak?