Yazarlar

    Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu

    Adana Kozan ilçesinde, 10 Mayıs 1949 tarihinde doğdu. 1967’de liseyi, 1971 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yeniçağ Tarihi Kürsüsünden Fırka-i İslâhiye ve Kozan isimli lisans tezini hazırlayarak mezun oldu. 1974 yılında, mezunu olduğu İstanbul Üniversitesi’nde Yeniçağ Tarihi Kürsüsü asistanı oldu. 1978 yılında XVIII. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu’nda İskân Siyaseti adlı doktora tezi ile doktor oldu. 1982’de yardımcı doçentliğe, Nisan 1983’te ise Osmanlı İmparatorluğu’nda Menzil Teşkilâtı ve Yol Sistemi isimli doçentlik tezini hazırlayarak doçentliğe yükseldi. 1983-84 öğretim döneminde bir yıl süreyle 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 41. maddesi uyarınca Elâzığ’da Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde görev yaptı. 1986 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümüne geçti. 20 Mart 1989’da XVI. Yüzyılda Sosyal, Ekonomik ve Demografik Bakımdan Balkanlar’da Bazı Osmanlı Şehirleri konulu takdim tezi ile profesörlüğe yükseldi.[1] Aynı tarihlerde Türk Tarih Kurumu asıl üyesi seçildi. 1989 yılında Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığına tayin edildi, 17 Aralık 1990’da ise genel müdür yardımcılığına getirildi. Bu sırada, Osmanlı Arşivi’nin otomasyonunu başlattı. Bu görevinden 2 Mart 1992’de istifa etti ve Marmara Üniversitesi’ndeki görevine döndü. 26 Ağustos 1992 tarihinde rektör yardımcısı oldu. 23 Ekim 1992’de rektör vekili ve Kasım 1992’de tekrar rektör yardımcılığında bulundu. Bu görevini sürdürürken 21 Eylül 1993’te Türk Tarih Kurumu Başkanlığına getirildi. 23 Temmuz 2008’de, hâlen sürdürdüğü Gazi Üniversitesi’ndeki asli görevine iade edilmek üzere görevden alındı. 28 Ocak 2011’de Milliyetçi Hareket Partisi’ne katıldı.Kayseri’den 1. sıra milletvekili adayı oldu ve 2011 Türkiye genel seçimleri sonrasında milletvekili seçildi. Öte yandan Halaçoğlu, Türkiye-Kırgızistan Parlamentolararası Dostluk Grubu saymanı ve Türkiye-İran Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir.

        Timsal Karabekir

        GENERAL KÂZIM KARABEKİR’İN III. KIZI. 1941 ANKARA’DA DOĞDU.26 OCAK 1948 DE 7 YAŞINI BİTİRDİĞİ GÜN BABASINI KAYBETTİ. BABASININ VEFATINDAN SONRA AİLE İSTANBUL ERENKÖYDE’Kİ KÖŞKE YERLEŞTİ. ERENKÖY ZİHNİPAŞA VE İNGİLİZ HİGH SCHOOL’U BİTİRDİ.1960 YILINDA BİR AYASBEYOĞLU İLE EVLENDİ. BU EVLİLİĞİNDEN 3 ÇOCUĞU OLDU.EŞİNİN YEDEK SUBAYLIĞI YAPTIĞI SİVAS ŞİMKÜREK KÖYÜNDE ÖĞRETMENLİK YAPTI. DAHA SONRA AYDINDA BİR SÜRE ZİRAAT İLE İLGİLENDİLER. 1978 YILINDA ‘UĞUR TENİS TESİSLERİ’Nİ KURDU VE 1996 YILINA KADAR TENİS VE SPOR FAALİYETLERİNDE BULUNDU. II. EVLİLİĞİNİ SAYIN ATİLLA KÖYMEN YILDIRAN İLE YAPTI.EŞİ İLE BİRLİKTE DOĞU VE GÜNEYDOĞU İLLERİMİZDE BİR SERİ KONFERANS VERDİLER. KONFERANS KONULARI ‘SİLAHLA DEĞİL KALEMLE SAVAŞMALIYIZ’ ANLAYIŞI OLDU.1999 YILINDA ATİLLA KÖYMEN YILDIRAN’IN ÖNCÜLÜĞÜ İLE KÂZIM KARABEKİR KÜLTÜR MERKEZİNİ KURDULAR.2003 YILINDA BUNA KATILAN KÂZIM KARABEKİR VAKFININ VE MÜZESİNİN KURUCUSU OLDU. BU VAKIF İLE TÜRKİYE CUMHURİYETİNE HİZMET ETMEK, YAKIN TARİHİMİZE IŞIK TUTMAK, ULAŞABİLDİĞİ HER YERE YARDIM EDEBİLMEK VE GENÇ NESİLE TARİHİMİZİ ÖĞRETMEK İÇİN ÇALIŞMAKTADIR.SON YILLARDA KAPSAMLI BİR KONFERANS SERİSİNİ GENÇLERLE BULUŞTURMAKTADIR.BU KONFERANSLARININ KONUSU KÂZIM KARABEKİR ARŞİVİNDEN YARARLANILARAK OLUŞTURULMUŞ FOTOĞRAFLAR İLE ‘ÇANAKKALE DEN CUMHURİYETE’, ‘DÜNÜ UNUTMAKİ YARINA HAKKIN OLSUN.’ BAŞLIKLARI ALTINDA TOPLANMIŞTIR. TÜM GELİRİNİ VE ZAMANINI BU VAKIF ÇALIŞMALARIYLA DOLDURAN TİMSAL KARABEKİR YILDIRAN BU ASİL GÖREVİ SAĞLIĞI VE ÖMRÜ MÜSAADE ETTİĞİ SÜRECE YAPMAYI ARZU ETMEKTEDİR.

            Hüseyin Özbek

            1951 yılında Kastamonu’da doğdu. Çorum Öğretmen Okulu sonrası Erzurum Kazım Karabekir Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünde öğrenim gördü. Edebiyat öğretmenliği yaptı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. 2002-2004 arası İstanbul Barosu Baro Meclisi ve İnsan Hakları Merkezi yürütme kurullarında bulundu. 2004-2006, 2006-2008, 2008-2010 dönemlerinde İstanbul Barosu Yönetim Kurulunda Genel Sekreterlik görevini yürüttü. Roman, öykü çalışmalarını sürdürmektedir. Deneme ve eleştiri türünde yayınlanmış kitapları vardır.2010-2012 döneminde İstanbul Barosu Genel Sekreteri olarak görev yaptı. ÇEKÜL -Çevre ve Kültürel Değerleri Koruma Vakfı- Yüksek Danışma Kurulu Üyesi, 68’liler Birliği Vakfı Danışma Kurulu üyesidir. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Serbest avukat olarak çalışmaktadır.

                Neşe Sofuoğlu

                1967 yılında Iğdır’da doğdu. Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü mezunu. 1996 yılında Finans sektörüne geçti. Halen özel bir Bankanın Genel Müdürlüğün de yönetici olarak görev yapmaktadır.
                Kültür- Sanat Bölümü için yazılar yazmış.

                    Mehmet Esen

                    Sivas Yıldızeli doğumlu, Mesleği Turizm lisesinde ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi halkla ilişkiler ve Tanıdım okudu. GençTürk hareketinin kurucu Genel Başkanı oldy. 27 mayıs 2014 tarihinde GençTürk’te ki görevini bıraktı. Şuan mimar olarak hayatına devam etmekte

                        İbrahim Öztek

                        1945 ORDU DOĞUMLUDUR.
                        1962 YILINDA KULELİ ASKERİ LİSESİNİ BİTİREREK, ASKERİ TIBBİYEYE GİRMİŞ VE 1970 ŞUBATINDA TABİP TEĞMEN OLARAK TSK’LERİNDEKİ GÖREVİNE ASKERİ TIBBİYENİN FİİLİ KADROSUNDA BAŞLAMIŞTIR.
                        10. PİYADE TÜMENİ BAŞTABİPLİĞİ, ANKARA GATA’DA İHTİSAS, ÇAMLICA ASKERİ HASTANESİNDE UZMANLIK VE İSTANBUL GATA’DA ÖĞRETİM ÜYESİ GÖREVLERİNDE BULUNMUŞTUR.
                        1985 YILINDA KURULAN GATA HAYDARPAŞA EĞİT.HAST. VE PATOLOJİ SERVİSİNİN KURUCU ÖĞRETİM ÜYELERİNDENDİR.
                        1992 YILINDA ZÜRİH VE CENEVRE ÜNİVERSİTELERİ İLE ZÜRİH KANTON HASTANESİNDE STAJ VE İNCELEME ÇALIŞMALARI YAPMIŞTIR.
                        1993 YILINDA AMERİKAN ANJİOLOJİ KOLEJİ BİLİMSEL KONSEY ÜYELİĞİNE SEÇİLMİŞTİR.
                        GATA HAYDARPAŞA EĞİTİM HASTANESİ BAŞTABİP YARDIMCILIĞI VE PATOLOJİ DİREKTÖRLÜĞÜ GÖREVİNDEN 1996 YILINDA EMEKLİ OLMUŞTUR.
                        2004-2010 YILLARI ARASINDA KOŞUYOLU KALP ARAŞTIRMA VE YÜKSEK İHTİSAS HASTANESİ ETİK KURUL ÜYELİĞİNDE BULUNMUŞTUR.
                        BİR KISMI YURT DIŞINDA YAYINLANMIŞ 360 BİLİMSEL ÇALIŞMASI VARDIR.
                        4 AYRI TRANSPLANTASYON (ORGAN NAKLİ) KİTABINDA “KALP TRANSPLANTASYONU PATOLOJİSİ” KONULU BÖLÜMLER YAZMIŞTIR.
                        1995 AMERİKAN DERMATOLOJİ YILLIĞI KİTABINDA “DERİ KİSTLERİNDE KARSİNOMATÖZ DEĞİŞİKLİKLER” BÖLÜMÜNÜ YAZMIŞTIR.
                        14 SPORTİF KİTABI BULUNMAKTADIR.
                        1992 VE 1993 YILLARINDA ARKADAŞLARI İLE BİRLİKTE YAPMIŞ OLDUKLARI BİLİMSEL ARAŞTIRMALARDAN BİRİ DÜNYA BİRİNCİLİĞİ, BİR DİĞERİ İSE DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ ÖDÜLLERİ KAZANMIŞTIR.
                        ÜLKEMİZDE SAYISIZ BİLİMSEL DERECELER VE ÖDÜLLER KAZANMIŞ OLUP, 10 ADET TÜBİTAK TEŞVİK ÖDÜLÜ SAHİBİDİR.
                        DÜNYANIN EN BÜYÜK VAKA SAYISINA SAHİP BİRÇOK ÇALIŞMASI MEVCUT OLUP, BUNLARDAN BİRİ 4500 VAKA İLE AKCİĞER KANSERLERİDİR.
                        TEMA EĞİTMENİDİR.
                        MİLLİ JUDOCU OLUP, 20’YE YAKIN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU, BALKAN TEŞVİK ŞAMPİYONLUĞU, AVRUPA TURNUVALARINDA DERECELERİ BULUNMAKTADIR.
                        JUDO’DA 8. DAN, KARATE, TEKVANDO, AİKİDO VE VUŞU’DA 6. DAN SAHİBİDİR.
                        15 YIL TÜRKİYE JUDO, KARATE KURAŞ, AİKİDO, VUŞU/KUNGFU FEDERASYONLARI BAŞKANLIĞI, BALKAN, KARADENİZ ÜLKELERİ, AVRUPA, AVRASYA VE DÜNYA FEDERASYON BAŞKANLIKLARI GÖREVİNDE BULUNMUŞTUR. BU FEDERASYONLARIN BİR KISMINI KENDİSİ KURMUŞTUR. SPORCULARI AVRUPA, DÜNYA VE OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUKLARI KAZANMIŞTIR.
                        TMOK ÜYESİ, TÜRKİYE OLİMPİAN DERNEĞİ BAŞKANIDIR.
                        ULUSLAR ARASI ABA GÜREŞİ GENEL KOORDİNATÖRÜDÜR.
                        ANADOLU AYDINLAR OCAĞI BAŞKANI, TÜRKİYE AYDINLAR OCAĞI YÖNETİM KURULU ÜYESİDIR.
                        TÜRKİYE JUDO VE KURAŞ DERNEĞİNİN ONURSAL BAŞKANIDIR.
                        DÜNYA UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE EDEN SPORCULAR FEDERASYONU ONURSAL BAŞKANIDIR.
                        BUNUNLA BİRLİKTE BİRÇOK BİLİMSEL, KÜLTÜREL, SOSYAL VE SPORTİF DERNEĞİN BAŞKANI, VEYA YÖNETİM KURULU ÜYESİ, YAYIN ORGANLARININ DANIŞMANI YA DA YAYIN KURULU ÜYESİDİR.

                            Muhammet Uğur

                            25.08.1992 tarihinde doğmuştur. Erciyes Üniversitesi Elektronik Teknolojileri okumaktadır.

                                Kebuter Hakverdi

                                1967 doğumludur, gazeteci ve yazardır.

                                    Mehseti Muharrem

                                    gazeteci yazar