21. AVRASYA EKONOMİ ZİRVESİ’NE KATILANLAR İLHAM ALİYEV’İ TEBRİK ETTİLER

0
924

Tebrik Mektubunu İstanbul Azerbaycan Başkonsolosu Mesim Hajıyev’e sundular

 

11 ve 12 Nisan 2018 günleri, 41 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen katılan Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, önceki Başbakan Yardımcısı Milletvekili Tuğrul Türkeş, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlut Uysal’ın da aralarında bulunduğu 21. Avrasya Ekonomi Zirvesi katılımcıları oy birliğiyle aldıkları bir kararla Azerbaycan Cumhurbaşkanlığına yeniden seçilen İlham Aliyev’e bir kutlama mesajı gönderdiler.

21.Avrasya Ekonomi Zirvesi’nin ikinci günü (12 Nisan 2018) sabah oturumunu açan Dr. Akkan Suver, İlham Aliyev’in Azerbaycan’da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandığını katılımcılara duyurdu.

Alkışlarla karşılanan bu haber sonrasında, 21.Avrasya Ekonomi Zirvesi katılımcıları oy birliğiyle İlham Aliyev’e bir tebrik mektubu kaleme alınmasına karar verdiler. 21. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde bulunan Cumhurbaşkanları’nın imzalarıyla hazırlanan tebrik mektubu Dr. Akkan Suver Başkanlığında Şamil Ayrım, Lale Aytanç Nalbant, Engin Köklüçınar, Cafer Okray ve Prof. Dr. Ahmet Samsunlu’dan oluşan bir heyetle İstanbul Azerbaycan Başkonsolosu Mesim Hajıyev’e elden takdim edildi.

Mektubu; Türkiye önceki Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül,
Makedonya Cumhurbaşkanı Sayın Gjorge Ivanov,
Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Sayın Mladen İvanic,
Bosna-Hersek Federasyon Cumhurbaşkanı Sayın Marinko Cavara,
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Mustafa Akıncı,
Moldova önceki Cumhurbaşkanı Sayın Petru Lucinski,
Letonya önceki Cumhurbaşkanı Sayın Valdis Zatlers,
Hırvatistan önceki Cumhurbaşkanı Sayın Ivo Josipovic,
Hırvatistan önceki Cumhurbaşkanı Sayın Stephan Mesic
Romanya önceki Cumhurbaşkanı Sayın Emil Constantinescu
Ve Romanya Prensi Radu tarafından imzaladılar.

Dr. Akkan Suver ve arkadaşları “Marmara Grubu Vakfı ve 21. Avrasya Ekonomi Zirvesi adına Zat-ı Devletleri İlham Aliyev’i bir defa daha kutluyoruz ve Azerbaycan’lı kardeşlerimizi verdikleri kararlarından dolayı tebrik ediyoruz.” diyerek mektubu İstanbul Azerbaycan Başkonsolosu Mesim Hajıyev’e sundular.